dobroge.tv

Live

Primăria Constanța, amendată de Garda de Mediu cu 3.000 de lei: municipalitatea a contestat în instanță această sancțiune

10 martie 2021
Publicitate

Primăria Constanța a fost amendată de Garda de Mediu. Sancțiunea a fost aplicată deoarece în urma controalelor, din documentele instituției lipsea planul de calitate a aerului. Acesta ar fi trebuit să existe încă din 2019, așadar municipalitatea a fost sancționată cu 3.000 de lei.

Strategia care ar fi trebuit să asigure un aer mai puțin poluat lipsea dintre documentele municipalității. Asta au constatat reprezentanții Gărzii de Mediu, în urma ultimelor controale.

Am făcut un control la începutul funii februarie, un control tematic, privind întocmirea planului de calitate a aerului pentru municipiul Constanța și întrucât acesta nu era întocmit, s-a aplicat o sancțiune cotravențională în valoare de 3.000 de lei”, a declarat Steluța Popescu, comisar-șef Garda de Mediu Constanța.

Acest plan este foarte important, mai ales când vorbim despre un oraș de dimensiunea Constanței, cu trafic intens și puternic industrializat.

Planul de calitate a aerului include niște măsuri de reducere a poluării în municipiul Constanța, în special poluarea din trafic. Și municipalitatea va trebui să ia niște măsuri pentru reducerea poluării în oraș”, a mai declarat Steluța Popescu, comisar-șef Garda de Mediu Constanța.

Municipalitatea a contestat în instanță sancțiunea. În prezent, Primăria Constanța nu are un plan aprobat, iar la începutul acestui an a fost schimbată societatea însărcinată să realizeze Planul de Mediu.

Garda de Mediu a amendat Primăria Municipiului Constanța pentru că nu a elaborat și nu a supus în termen de 30 de zile de la elaborare, planul de calitate a aerului. Având în vedere problemele pe care le-am întâmpinat cu societatea furnizoare a planului de calitate a aerului și faptul că acest plan nu a fost avizat chiar de autoritatea de mediu din România, am contestat în instanță această amendă”, a declarat Alin Vintilă, consilier Primăria Constanța.

Acest plan trebuia să fie întocmit încă din anul 2019. În luna decembrie a anului 2018, societatea care trebuia să se ocupe de document a furnizat un draft al Planului, care a fost postat pe site-ul municipalității. Odată încheiată procedura de consultare publică la începutul anului 2019, instituțiile abilitate au solicitat modificări ale documentului furnizat, dar acestea nu au fost efectuate conform solicitărilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233