dobroge.tv

Live

ÎN CONTINUARE REVOLTAȚI

Taximetriștii constănțeni se pregătesc să organizeze un protest: noul regulament adoptat de Primărie îi nemulțumește

05 martie 2021
Publicitate

Taximetriștii se pregătesc de protest. Retragerea autorizațiilor, ținuta obligatorie dar și lipsa locurilor din stațiile de taxi sunt doar o parte dintre nemulțumiri. Oamenii sunt dispuși să iasă în stradă până când primăria va revizui anumite puncte din regulament.

Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța, i-a pus pe jar pe taximetriștii. Și pentru că până acum nu s-a făcut nici o modificare, oamenii amenință cu proteste.

Este o mare tristețe pentru noi pentru că Primăria vrea să dea un regulament care ne va afecta existența. Din 2019 se tot încearcă modificarea regulamentului, se tot încearcă dezbinarea taximetriei”, a declarat Sorin Coadă, președintele Camerei Taximetriștilor Constanța.

Oamenii spun că, potrivit documentului, de pe piață ar urma să fie scoase 500 de taxiuri. Mai mult, nu sunt de acord nici cu reducerea numărului de autorizații.

Eu înțeleg că acest regulament să se suplimenteze cu ținută decentă. Dar să scoatem autorizații de taxi, unde nu se întâmplă nicăieri în toată țara. În toată țara, de la bun început, s-au dat mai mult decât 4 la mie. Dar nimeni nu a venit, nicio primărie din țara asta să spună: domnule, îți anulez autorizația”, a declarat Vasile Ștefănescu, preşedintele COTAR şi al Camerei Naționale a Taximetriștilor.

De ce vrea să scoată acele 500 de taxiuri de pe piață când noi funcționăm așa din 2003 și până acum? Menționez faptul că, Constanța s-a mărit. Sunt o grămadă de cartiere. Mamaia nu mai este stațiune. Dacă nu uităm atent, Mamaia la ora actuală este un cartier al Constanței. Totodată sunt noi cartiere: Baba Novac, Tomis Plus, Palazu Mare. Constanța s-a mărit. Nu văd de ce trebuie neapărat să ne reducă pe noi”, a mai declarat Sorin Coadă, președintele Camerei Taximetriștilor Constanța.

O altă schimbare care se regăsește în regulament se referă și la vestimentația pe care trebuie să o aibă taximetriștii.

Se vehiculează ideea că suntem împotriva unui cod vestimentar. Noi suntem pentru o ținută decentă. Noi oricum ne îmbrăcăm decent. Dar nu vrem să ne îmbrăcăm ca la nuntă. Nu trebuie să venim îmbrăcați în costume și cămăși. Nu este nicăieri în lume așa ceva. Venim îmbrăcați civilizat, întrebarea pe care o adresăm este: De ce oare tocmai tricou polo?”, a mai declarat Sorin Coadă, președintele Camerei Taximetriștilor Constanța.

Facem transport de persoane și trebuie să dăm respectul cuvenit cetățenilor din Constanța. Asta înseamnă ținuta decentă și vreau să vă spun că nici dumneavoastră, nimeni de aici și nimeni din țară nu este împotrivă ca regulamentul și chiar și legea să se completeze cu ținută decentă și ce înseamnă ținută decentă? Ținută decentă trebuie să spunem doar ce nu înseamnă ținută decentă. Adică, mă refer să nu mergem în șort, să nu mergem în șlapi și să nu mergem în maieu”, a mai declarat Vasile Ștefănescu, preşedintele COTAR şi al Camerei Naționale a Taximetriștilor.

Noul regulament privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi în urmează să intre în vigoare până la începutul sezonului estival.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233