dobroge.tv

Live

TULCEA. Patru braconieri de flori prinși în Parcul Național Munții Măcinului: au reușit să fure 1.500 de fire de ghiocei

05 martie 2021
Publicitate

Ghioceii nu sunt doar vestitorii primăverii, ci și a amenzilor. În zona Dobrogei există specii care sunt protejate de lege. Așa că cine le culege poate fi sancționat. În Parcului Național Munții Măcinului au fost prinși mai mulți braconieri de flori. 1.500 de fire au reușit aceștia să fure. Patru persoane au fost amendate.

Patru persoane au fost amendate cu câte 5.000 de lei după ce au fost prinse în timp ce culegeau ghiocei într-o zonă protejată din munții Măcinului. Mulți dintre aceștia erau rupți cu tot cu bulb. Braconierii de flori au luat 1.500 de fire, unii cu bulb, ceea ce nu mai permite creșterea altora în loc.

„Patru dintre ei au și fost sancționați. Două persoane fiind în proces de identificare, pentru că au fost șase cu mașina de la Iași, să vii pentru a recolta ilegal flori. Eu cred că înseamnă o informație anterioară, o premeditare, deci nu au venit întâmplător, neștiind că se află într-o arie protejată”, a declarat Viorel Roșca, directorul Parcului Național Munții Măcinului.

Au fost identificați șase oameni de către echipele care au venit cu premeditare în Parcul Național Măcin pentru a culege ilegal ghiocei, o specie deosebită. Planta se aflată pe Lista roşie a speciilor periclitate din Europa.

Lista roșie înseamnă prin lege. O specie care se dezvoltă numai în Dobrogea și în numai în câteva locuri pentru că are adaptări speciale. Lista roșie înseamnă o listă cu specii rare, vulnerabile sau periclitate la nivel național”, a mai declarat Viorel Roșca, directorul Parcului Național Munții Măcinului.

Amenda pentru persoanele fizice este cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei, pentru persoane juridice între 30.000 și 60.000 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233