dobroge.tv

Live

Taximetriștii constănțeni amenință că vor organiza un protest: noul regulament adoptat de Primărie îi nemulțumește

03 martie 2021
Publicitate

Noul regulament aduce nemulțumiri în rândul taximetriștilor. Aceștia amenință că ies în stradă, dacă Primăria nu va revizui anumite puncte din regulament. Printre nemulțumirile șoferilor se numără retragerea autorizațiilor, ținuta obligatorie dar și lipsa locurilor din stațiile de taxi.

Vreau să vadă administrația locală cum arată stațiile de taxi. Cum arată parcarea din orașul Constanța. Este dezastru”, spune un taximetrist.

S-au încins spiritele printre șoferii de taxi. Retragerea a peste 500 de autorizații dar și alte reguli care s-au votat recent de primărie i-au făcut pe taximetriști să se revolte. Aceștia spun că, în realitate, sunt mai puține mașini decât cele înregistrare la primărie iar retragerea a 500 de mașini de pe piață ar cauza doar haos.

Noi nu suntem de acord cu noul regulament pentru că nu suntem de acord cu reducerea numărului de mașini de taxiuri din orașul Constanța. La ora actuală sunt 1.780 de mașini și nu vrem să fim reduși până la 1.260 de locuri. Numărul de mașini existente pe stradă este mult mai mic decât cele 1.700 cât spune Primăria”, a declarat Sorin Coadă, reprezentant companie Taxi.

Aceștia amenință cu proteste, dacă primăria nu va reanaliza noul regulament.

În urma discuțiilor pe care le-am avut cu colegii taximetriști vrem să organizăm un miting de protest. Încă nu am stabilit data exactă. Noi am vrea să venim cu 500 de mașini, exact numărul pe care vrea Primăria să-l retragă de pe stradă. Să vadă și Primăria, aleșii noștri, ce înseamnă o reducere de 500 de mașini”, a mai declarat Sorin Coadă, reprezentant companie Taxi.

Taximetriștii se tem că locul lor va fi luat de companiile de transport alternativ, pentru care, conform spuselor acestora, nu ar exista reglementări legale.

Taxiuri vor fi 500-600, mașini nu ai voie. Cine vor fi avantajații? Alternativii. Transportul alternativ, care sunt nelimitați. Deci cineva este în spatele lor”, spune un șofer de taxi.

Pantaloni lungi și cămașă - aceasta este ținuta pe care șoferii de taxi vor fi obligați să o poarte conform noului regulament.

Noul regulament al taximetriștilor a fost dezbătut intens de municipalitate, în ultimele zile.

Am recomandat prin regulament, să fie una decentă atât vara, cât și în sezonul rece. Recomandarea este să fie pantaloni lungi în ambele sezoane, iar cămașa poate să fie cu mânecă scurtă”, a declarat Alin Vintilă, consilier personal în cabinetul primarului.

Noul regulament privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi în urmează să intre în vigoare până la începutul sezonului estival.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233