dobroge.tv

Live

Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța a intrat în renovare: se lucrează la anveloparea clădirii, iar simultan se refac tâmplăria şi instalaţia electrică

03 martie 2021
Publicitate

Unităţile de învăţământ din Constanţa au intrat într-un amplu proces de reabilitare! Este şi cazul Liceului Teoretic Ovidius la care în acest moment se lucrează continuu pentru recondiţionarea lui în totalitate! Muncitorii au pus schelele pe clădire şi au început anveloparea, iar simultan se lucrează la refacerea tâmplăriei şi schimbarea instalaţiei electrice.

Se lucrează intens la reabilitarea unuia dintre liceele de top de la malul mării! Liceul Teoretic „Ovidius” este recunoscut pentru performanța școlară. De mai mult timp municipalitatea a elaborat proiecte pentru reabilitarea a mai multor unități școlare, iar acum a venit și rândul acestei unităţi de învăţământ, mai ales că atât clădirea cât și terenul de sport arată deplorabil.

Revenirea în bănci a elevilor Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanta va fi spectaculoasă. Aceștia vor învăța într-o clădire renovată complet și în condiții conform standardelor europene.

Construit de mai bine de 50 de ani, corpul clădirii nu a fost reabilitat niciodată până acum. Tencuiala a căzut din loc în loc, iar imaginea liceului nu face cinste competenţelor teoretice şi practice pentru care acesta este consacrat.

Proiectul de reabilitare energetică ce se desfășoară are ca obiectiv reabilitarea energetică însemnând refacerea anvelopării exterioare, refacerea tâmplăriei în totalitate și instalațiile electrice sanitare și termice. Corpul principal este din 1960, amfiteatrul și sala de sport din 1970”, a declarat prof. Cristina Anghel, director Liceul Teoretic „Ovidius”.

Reabilitarea liceului a venit ca o veste bună şi pentru cadrele didactice. Acestea sunt încântate de noua imagine a unităţii de învăţământ.

Suntem încântați de maniera în care s-a făcut totul și arată bine și afară și înăuntru și confortul e super și copiii sunt foarte buni încât merită un asemenea confort și asemenea liceu”, a declarat prof. Stela Vrană, cadru didactic Liceul Teoretic „Ovidius”.

Autorităţile locale au în plan reabilitarea mai multor unităţi şcolare din Constanţa.

Avem trei licee în momentul de față, proiecte contractate, trei școli generale și cred că trei sau patru grădiniţe”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanţa.

Bugetul Constanţei pentru următorii cinci ani este de 94 milioane de euro, din care o parte din bani sunt destinaţi învăţământului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233