dobroge.tv

Live

Testele de anticorpi, tot mai căutate după vaccinarea anti-COVID: medicii îi sfătuiesc pe oameni să le efectueze la centrele autorizate

02 martie 2021
Publicitate

Testele de anticorpi sunt tot mai căutate. Cei care s-au vaccinat vor să știe cât mai repede dacă acum au dobândit imunitatea necesară. Medicii, însă atrag atenția. Trebuie să treacă o anumită perioadă de timp de la rapel înainte de recoltarea analizelor, iar testele cele mai sigure sunt cele efectuate de personal autorizat.

La mai bine de un an de la debutul pandemiei de COVID, oamenii vor să știe dacă au dezvoltat sau nu anticorpi. Dorința de a avea o viață normală din nou i-a făcut pe unii constănțeni să se imunizeze, iar imediat după vaccin să se programeze la testarea pentru anticorpi.

Vaccinul este cel care ne va scăpa de pandemie, iar acum că l-am făcut mă duc să-mi fac analizele pentru a verifica anticorpii. Acum suntem protejați, avem anticorpi și putem să spunem că suntem pe drumul cel bun și în curând pandemia va lua sfârșit”, spune un pacient.

Medicii, însă atrag atenția. Trebuie să treacă un anumit timp de la rapel, pentru ca anticorpii să se formeze. Mulți pacienți se grăbesc să se testeze, iar rezultatul nu este cel la care s-ar fi așteptat.

Puțini au făcut rapelul, în primul rând. Rapelul l-au făcut cadrele medicale și foarte puțini din pacienții care au fost în prima categorie. Deci nu-ți faci testarea de anticorpi decât după rapel, la două săptămâni”, a declarat Despina Vafiadis, medic de familie.

Prețul unui test pentru anticorpi începe de la 100 de lei și poate ajunge până la 300 de lei. Acestea au fost puse la dispoziție și pe internet, ca și în cazul testelor rapide.

Iar tot mai mulți oameni cad într-o altă capcană. Testele cumpărate de pe internet. Medicii recomandă ca cei care vor să se testeze să meargă la centre autorizate.

Pe internet depinde de firmă. În general trebuie să le cumperi de la firme specializate, autorizate, din farmacii”, a mai declarat Despina Vafiadis, medic de familie.

După cel puțin două săptămâni de la infectarea cu COVID-19 sau vaccinare, apar în organism primii anticorpi, care arată că pacientul are boala în faza acută. După o perioadă de patru săptămâni încep să apară și anticorpii care pot crea imunitate. Odată prezenți, se consideră că pacientul a trecut prin boală.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233