dobroge.tv

Live

Situație halucinantă la Mangalia. O clădire care aparține spitalului din oraș, scoasă la vânzare pe internet

25 februarie 2021
Publicitate

Se vinde o parte din Spitalul din Mangalia! Pare o glumă dar nu e: proprietarul Maternității și secției de Pediatrie a scos clădirea la licitație pe un site de vânzări și cere două milioane și jumătate de euro pe ea. În anunțul de vânzare e sugerată și viitoarea destinație a clădirii: va fi un hotel cu cea mai bună vedere la mare.

Maternitatea și Pediatria de la Mangalia sunt într-o clădire istorică situată pe malul mării, într-o poziție dorită de orice dezvoltator imobiliar. Clădirea a fost pe vremuri a Crucii Roșii, care a obținut-o după Revoluție în baza Legii Retrocedărilor, de la municipalitatea din Mangalia. Mai bine de 10 ani a durat procesul în instanță, însă o firmă bună de avocatură a reușit într-un final să o redea proprietarului. Dar Crucea Roșie n-a avut bani că să plătească onorariul avocatului așa c-a fost executat în instanță. Cu ce? Exact cu imobilul dobândit.

A fost achiziționată cu suma de 1.550.00 de lei adică practic circa 310.000 de euro iar acum este la vânzare, a crescut prețul la două milioane jumătate de euro. Te judeci cu municipalitatea Mangalia să-i iei Pediatria și Maternitatea și apoi s-o vinzi cu 310.000 de euro! Unui privat. Care privat, imediat a pus clădirea pe siteurile de imobiliare cu descrierea: pretabilă pentru hotel”, a declarat Menabit Ozzy, consilier local Mangalia.

După ce Crucea Roșie a fost executată, clădirea Spitalului Mangalia a fost vândută la licitație. Trei firme s-au înscris inițial iar două s-au retras. Singura rămasă în cursă a fost exact firma de avocați care obținuse retrocedarea în instanță. A cumpărat-o pe nimic, 310.000 de euro și-acum au scos-o la vânzare. Instanța judecătorească îl obligă pe proprietar să nu schimbe destinația clădirii.

Legea spune că noul proprietar poate solicita autorității locale care îl folosește, o chirie. Dar fiind vorba de bani publici, autoritatea locală trebuie să treacă prin mai multe proceduri legale de acceptare a acestor sume. A fost solicitată o sumă de 5.000 de euro pe lună”, a declarat Dragoș Anghelescu, viceprimarul orașului Mangalia.

Dar Primăria din Mangalia a fost rău-platnic dintotdeauna. Din 2017, când s-a încheiat procesul de retrocedare și până la momentul vânzării - septembrie 2020, Crucea Roșie nu a reușit să încaseze chirie de la primăria Mangalia, aceștia judecându-se cu municipalitatea pe acest subiect. Nici actualul proprietar n-a văzut niciun ban.

Încercăm să găsim soluții din punct de vedere al spitalului să vedem cum ne putem desfășura activitatea după perioada în care oricine ar fi proprietar acolo are obligația să păstreze 10 ani de zile destinația inițială a imobilului”, a declarat Alina Dan, manager Spitalul Mangalia.

Dacă mâine, noul proprietar se duce la ENEL și face contract pentru electricitate pe numele lui, vine și închide furnizarea energiei electrice pe motiv că el nu vrea să plătească ceea ce consumă spitalul. Am avut chiar ideea asta de a... așa cum au făcut cei din București de construiesc un spital, un ONG care construiește un spital, să venim să putem răscumpăra clădirea această. Dar în momentul de față nu se mai poate, că-n 24 de ore au mărit prețul cu un milion de euro!”, a declarat Menabit Ozzy, consilier local Mangalia.

Am încercat să vorbim și cu proprietarul actual, cel care vinde Spitalul chiar pe internet, dar n-a dorit să comenteze în niciun fel. Anunțul însă a scandalizat comunitatea locală din Mangalia.

Este o aberație. N-are cum să se vândă un spital, că nu are cum. Trebuie să realoce locul și construcția în altă parte. Așa ceva nu se poate, să vinzi”, spune un localnic.

Nu este ceva normal. Păi cum: Rămâne orașul fără Maternitate? Nu e, nu e. Ori să relocheze sau proprietarului să i se dea un teren, altceva. O clădire care e de când.. ne știm de când e orașul, să o ia așa, cu abuz”, spune un alt locuitor din Mangalia.

Spitalul Municipal Mangalia este cel mai important spital din sudul litoralului. El deservește pacienți veniți din Costinești până la Vama Veche. Vara în sezonul estival, orice copil are probleme, ajunge aici, la secția de Pediatrie, care acum e scoasă la vânzare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233