dobroge.tv

Live

Florin Cîțu: Dacă vrem să păstrăm restaurantele și școlile deschise, trebuie să respectăm regulile

25 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Nu vor fi impuse noi restricții în România, cel puțin deocamdată - dă asigurări premierul Florin Cîțu. Declarația vine în contextul în care tulpina britanică a noului coronavirus circulă deja în jumătate de țară, iar specialiștii în sănătate atrag atenția că valul trei ar putea însemna și până la 9.000 de cazuri pe zi. Situația ar fi sub control în România, însă în continuare trebuie să respectăm toate regulile.

Deocamdată în România, vedem că tulpina britanică este sub control, nu vedem efectele devastatoare. M-am uitat ce s-a întâmplat în Anglie în momentul în care a apărut, la câteva săptămâni după a fost o evoluție, nu exponențială, dar dinamica a fost foarte rapidă.

Deocamdată, ceea ce avem noi în acest moment implementat funcționează. Dar, ceea ce este important, și am spus de fiecare dată. Trebuie să purtăm mască, dezinfectant, distanțare socială, toate aceste măsuri, să respectăm regulile. Am văzut că oamenii au început să se relaxeze puțin. Nu este momentul încă. Nu am ajuns la momentul să ne relaxăm. Ceea ce am făcut până acum putem să pierdem foarte ușor dacă nu păstrăm în continuare aceste restricții. Dacă vrem să păstrăm restaurantele deschise, dacă vrem să păstrăm școlile deschise, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Florin Cîțu, premierul României.

Întrebat dacă a discutat cu specialiștii INSP despre estimările care prevăd că am ajunge la 8.000-9.000 de cazuri pe zi la final de martie, Florin Cîțu a afirmat:

Discutăm cu specialiștii INSP. Dumneavoastră spuneți unul dintre cazuri, nu le spuneți pe toate trei și nu spuneți realitatea versus scenarii. Sunteți mai pesimist dar în același timp este bine să ne uităm la ce înseamnă realitatea versus scenarii. Pentru că aceste scenarii se fac de câteva luni de zile și realitatea a fost de fiecare dată mai bună decât scenariile”, a mai spus Florin Cîțu, premierul României.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233