dobroge.tv

Live

Primul zbor cu elicopterul IAR 330 Puma Naval de pe aerodromul Tuzla

24 februarie 2021
Publicitate

Noua serie de piloți navali au executat primul zbor cu IAR 330 Puma Naval. Ceea ce înseamnă că echipajul aviației navale s-a mărit. Șapte piloți au desfășurat mai multe exerciții la bordul elicopterului. Misiunea lor s-a încheiat cu succes.

Șapte piloți, absolvenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, au primit la sfârșitul anului 2020 brevetele și insignele specifice armei. Aceștia au absolvit cursul de formare piloți militari de elicoptere, la Baza Aeriană de instruire și formare a personalului aeronautic de la Boboc, județul Buzău. Piloții au executat și primul zbor cu elicopterul IAR 330 Puma Naval. Tinerii au început o nouă etapă în cariera lor și au îndeplinit cu succes misiunea încredințată la bordul aparatelor de zbor. Activitatea a fost desfășurată sub coordonarea comandantului Grupului 256 Elicoptere, căpitan-comandor Bogdan-Eugen Curcă.

În continuarea, personalul aeronavigant va participa la stagii de perfecționare în vederea executării misiunilor de supraveghere maritimă și de incursiune a scafandrilor de luptă, de la bordul fregatelor. Programul de instruire și de formare, derulat de către forțele navale și cele aeriene, este al doilea de acest tip și a început în luna martie 2019. Acesta s-a desfășurat pe o perioadă de 20 de luni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233