dobroge.tv

Live

Zonă de lux pe faleza Plajei Modern: în plan sunt prevăzute hoteluri renumite și blocuri cu standarde înalte de calitate

19 februarie 2021
Publicitate

O parte din faleza plajei Modern va dispărea în următorii ani. Este vorba despre taluzul din dreptul străzii Mihai Eminescu, din zona Casei Căsătoriilor. În locul malului verde, se va dezvolta o zonă de lux. În plan sunt prevăzute hoteluri renumite și blocuri cu standarde înalte de calitate. Proiectul este momentan în dezbatere publică, până pe 20 februarie.

Constănțenii sunt de părere că acesta nu este un teren propice pentru blocuri și alte construcții mari. Ci, mai degrabă ar prefera să aibă în continuare mai mult spațiu verde.

Spuneți-mi dumneavoastră câtă plăcere ne este răpită nouă pentru că în orașul Constanța nu există loc de promenadă, nu exitsă loc de odihnă, de relaxare. Eu mă exclud ca persoană în vârstă. Mă gândesc la copii. Atâtea betoane, atâtea construcții, toți pomii au fost retezați. Niciun parc, nicio floare”, spune o constănțeancă.

Alți locuitori de la malul mării cred că taluzul de la plaja Modern ar putea fi reabilitat, terasat, iar aici să fie amenajate alei de promenadă și construite mici restaurante cu terase pentru ca zona să atragă turiști.

Păi să fie și zona verde. Să fie împărțită. Nici să facă bloc lângă bloc. Cu spații mari, așa cum există și în Occident pe Riviera Franceză, în Italia, așa sunt. Or fi și hoteluri. Locuințe cred că mai puțin ar trebui făcute, dar hoteluri, restaurante știu și eu. Și aici le mai trebuie și o șosea de faleză, o stradă mai largă, cu parcări”, spune un constănțean.

Conform planurilor prezentate pe site-ul Primăriei Constanţa, faleza este lotizată şi sunt prevăzute construcţii terasate cu înălţimea maximă de 18 metri.

O parte din faleza de la Plaja Modern, în dreptul străzii Mihai Eminescu, va dispărea în următorii ani. Aici, este posibil să se construiască o zonă de lux, cu hoteluri renumite şi blocuri.

Mai mult decât atât, există și o propunere orientativă pentru amenajarea unei parcări publice în dreptul Dealului Modern.

Potrivit reglementărilor urbanistice propuse şi conform documentelor depuse, pe taluzul de deasupra plajei sunt haşurate și două artere rutiere, una, chiar la baza malului, Şoseaua de Coastă, şi alta, strada FN2. Proiectul se află în acest moment în faza avizului de oportunitate. Documentul este supus dezbaterii publice până pe 20 februarie, inclusiv. Publicul este invitat să trimită observaţii asupra proiectului, fie prin e-mail, la adresa primarie@primaria-constanta.ro fie prin poștă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233