dobroge.tv

Live

Probleme în școli din pricina lămpilor cu ultraviolete

Probleme în școli din pricina lămpilor cu ultraviolete
17 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate


Trei elevi în vârstă de 10 ani de la o școală din municipiul Galați au ajuns la spital cu iritație oculară, despre care specialiștii susțin că este posibil să fi fost produsă de o lampă cu ultraviolete folosită la școală, transmite Mediafax.

Inspectoratul Școlar Județean a deschis o anchetă și încearcă să afle dacă iritația oculară a apărut în timpul cursurilor

Copiii au mers marți seara la spital deoarece aveau probleme la ochi.

Medicii au stabilit că este vorba despre o iritație oculară care ar putea fi provocată de lămpile cu ultraviolete folosite în școli. Cei trei pacienți au primit tratament și apoi au plecat acasă.

Un caz similar s-a petrecut la Brașov. 20 de copii s-au plâns de usturimi și dureri de ochi din pricina unei lămpi cu ultraviolete care a fost uitată în priză, în timpul orelor.

În contextul pandemiei de COVID-19, mai multe școli din țară au achiziționat astfel de dispozitive pentru dezinfecția sălilor de clasă, fiind foarte eficiente în uciderea virusurilor, bacteriilor și mucegaiurilor. Folosirea acestor lămpi poate fi extrem de benefică în spațiile unde este necesară o sterilizare rapidă, cum sunt sălile de clasă. In același timp este contraindicată prezența umană în timpul funcționării echipamentelor. 

Cei care sunt expuși un timp îndelungat la lumina UV pot acuza apoi lăcrimare excesivă, senzație de corp străin în ochi, chiar durere, pleoape umflate, fotofobie, vedere încețoșată.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233