dobroge.tv

Live

Premierul Florin Cîţu: Am fost felicitaţi la Bruxelles pentru campania de vaccinare

Premierul Florin Cîţu: Am fost felicitaţi la Bruxelles pentru campania de vaccinare
13 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Premierul Florin Cîţu a susţinut astăzi o conferinţă de presă, după vizita la Bruxelles. Premierul a declarat că în luna martie România va primi 2,4 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

"Am prezentat situaţia din România, cum ne-am pregătit campania de vaccinare şi am fost felicitaţi pentru cum am pregătit campania de vaccinare. Am mulţumit preşedintelui Comisiei Europene pentru modul în care a pregătit toată această campanie, prin faptul că a început în acelaşi timp în fiecare ţară, Comisia Europeană a negociat în numele tuturor pentru că altfel am fi avut probleme de ofertă a vaccinului în anumite ţări", a afirmat Florin Cîţu.

El a s spus că, chiar dacă au fost unele sincope la început, lucrurile funcţionează din ce în ce mai bine.

"În martie de exemplu o să primim 2,4 milioane de doze de vaccin, un milion de la AstraZeneca, 1,2 parcă de la Pfizer şi 230.000 de la Moderna. Începând cu aprilie, şi asta a fost concluzia discuţiilor cu doamna preşedinte, Lucrurile vor demara şi mai rapid, rămânem la obiectivul de a avea, Uniunea Europeană, 70% din populaţie la sfârşitul verii sau începutul lui septembrie", a adăugat Cîţu.

"Nu în ultimul rând, (...) au fost apreciate (...) eforturile pe care le face România de a sprijini Republica Moldova. Şi aici am spus că eforturile noastre de a vaccina populaţia în Uniunea Europeană sunt foarte bune,sunt binevenite dar dacă noi nu facem nimic pentru a-i ajuta pe cei din juru nostru să se vaccineze, nu vom putea scăpa de pandemie. Şi aici concluzia a fost unanimă, că Uniunea Europeană va ajuta şi ţările din jur cu doze de vaccin şi echipamente pentru a putea scăpa de pandemie",a mai spus el.

„Tovarășe Ciolacu, dă-mi un telefon!”

Premierul Florin Cîțu a răspuns sâmbătă şi criticilor legate de bugetul pe 2021, în special celor venite din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu. „Reparăm dezmățul făcut de PSD”, a declarat Cîțu, invitându-l pe „tovarășul” Ciolacu la o conversație telefonică pentru a-i explica „cum e cu bugetul”.

„Am văzut discuții și interpretări eronate despre buget. Ne bazăm pe o realitate dură: o guvernare PSD urmată de un an de pandemie”, a afirmat premierul.

„Am spus de la început că nu sunt de acord să mențin nenorocirile făcute de PSD. Pentru a crea spațiu pentru programul nostru de guvernare trebuie să eliminăm aceste nenorociri. Prin acest buget reparăm dezmățul făcut de PSD”, a continuat Cîțu..

Florin Cîțu a spus că se aștepta ca „tovarășul” Marcel Ciolacu să-l sune pentru a discuta despre buget, făcând în acest sens și un apel la liderul PSD.

„Tovarășe Ciolacu, când ai timp, dă-mi un telefon!”,a spus premierul.

Sursă foto: Facebook Guvernul României

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233