dobroge.tv

Live

Reguli mai dure pentru șoferii de taxi: ar putea profesa doar în ținute elegante, iar sancțiunile și amenzile ar deveni mai aspre

12 februarie 2021
Publicitate

Ținute elegante, amenzi mai mari și posibilitatea de a rămâne fără drept de practică. Sunt câteva dintre propunerile cuprinse în Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța. Chiar dacă încă nu au fost concretizate aceste măsuri, șoferii spun că aceste reguli sunt absurde, iar problemele reale sunt altele.

Domnul Constantin practică taximetria de o viață. El se plânge că, de când cu pandemia, abia dacă a mai avut clienți. Iar acum, cu noile reguli propuse de primărie situația doar s-ar agrava.

Ei își iau măsuri de siguranță pentru ei, dar, în schimb, pentru noi nu fac nimic. Asta e. Deci în loc să ducă o muncă preventivă vin cu tot felul de porcării.. cu costum”, spune domnul Constantin.

Și alți șoferi sunt nemulțumiți. Ținuta elegantă ar fi imposibil de purtat mai ales vara, iar conducătorii auto așteaptă aceeași decență și din partea clienților.

Pe mine mă forțează să am ținută” și eu vara pe ală îl iau în slip și îmi udă scaunul”, spune un șofer de taxi.

Nu suntem de acord cu ele pentru că stațiile sunt de 20 de locuri sau de 15 locuri și obligat omul se duce unde e vadul. Obligat, sunt al 15-lea sau al 16-lea, mă amendează și iau punctele”, spune un alt taximetrist.

Printre propunerile de pe masa primăriei, se numără:

  • Ținută elegantă pentru șoferi
  • Suspendarea autorizației sau chiar anularea ei, în cazuri grave
  • Retragerea dreptului de practică trei luni dacă se refuză curse sau dacă mașina are ITP-ul expirat

În proiect sunt prevăzute și sancțiuni mai mari: între 300 și 500 de lei pentru taximetriști care staționează cu mașina în afara locurilor de așteptare, până la 600 de lei pentru cei care nu montează ecusoanele taxi sau până la 700 de lei pentru transportatorii care angajează șoferi sancționați în trei rânduri diferite.

Cei care circulă cu taxiul sunt de părere că ar trebui să existe decență și înțelegere atât din partea șoferilor, dar și a clienților.

Dacă vin din ăia care sunt murdari și îmi murdăresc mașina ce faci? Că înjură dacă nu îl primești”, spune un șofer de taxi.

Sancțiunile ar urma să fie cuprinse în cazierul de conduită profesională al fiecărui șofer. Primăria ar urma să dețină și o bază de date cu toți taximetriștii din Constanța și evidența abaterilor grave pe care le comit.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233