dobroge.tv

Live

PARADOX LA CONSTANȚA

La Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional în primele zile era plin de oameni, iar joi, aproape gol în jurul prânzului

11 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional era aproape gol, astăzi, în jurul prânzului. Câteva persoane așteptau în zona post-vaccinare și câte unul, doi oameni intrau în cabinetele pentru imunizare. Reprezentanții centrului au o explicație: constănțenii se înghesuie de dimineață. Și nu a fost singura problemă. În tot acest timp, de la debutul campaniei, în județ au primit serul anti-COVID peste 40 de mii de persoane.

Așa arăta luni, la deschidere, Centrul de Vaccinare de la Pavilionul Expozițional. De la primele ore, constănțenii veniseră în număr foarte mare pentru a se imuniza împotriva COVID-19. Cei mai mulți erau programați pentru rapel. Aglomerat a fost și miercuri, spun reprezentanții centrului.

Ni s-a dublat numărul de pacienți. În loc să avem 510 persoane, am avut aproximativ 900 de persoane și asta dintr-o eroare a platformei care a stat deschisă aproximativ o zi și au reușit să se programeze peste aceste opt fluxuri încă vreo 450 de persoane”, a declarat George Măndilă, consilier al primarului municipiului Constanța.

Joi, însă, situația nu arăta deloc așa.

La ora 11:30, în zona de așteptare nu era niciun constănțean. Puțini oameni au fost și în zona post vaccinare.

Mai puțin de 20 de oameni așteptau la acea oră, așa cum este recomandat, după procesul de imunizare. Această doamnă, de pildă, nici măcar nu a știut că trebuie să se prezinte la Pavilionul Expozițional pentru vaccinare. S-a dus, inițial, tot la Spitalul Modular de pe stadionul Portul.

Astăzi am venit la rapel din 21 ianuarie, am făcut primul vaccin dincolo, la Spitalul Militar, astăzi am fost până acolo și m-au trimis aici. Nu am avut nicio reacție, deși sunt diabetică de 21 de ani”, spune o constănțeancă.

Iar în cele opt cabinete de imunizare, intra, din când, în când, câte o persoană pentru vaccinare. Personalul medical aștepta pacienți noi. Aproximativ 60 de imunizări se pot face, zilnic, într-un flux. În tot acest timp, reprezentanții centrului de la Pavilion au venit cu explicații pentru numărul mic de oameni sosiți în jurul prânzului la vaccinare.

Aceasta este cultura contemporană, foarte mulți oameni de o anumită vârstă vin la prima oră dimineață pentru a scăpa de această îndatorire și, ulterior, de-aș vedea de treburile zilnice. Noi, la prima oră, dimineață, rapid am introdus 100 de persoane și am procesat la vaccinarea lor. Dacă nu ești organizat și nu ai mintea limpede, da, se dă tot peste cap, dar noi nu am fost prinși pe picior greșit”, a mai declarat George Măndilă, consilier al primarului municipiului Constanța.

Reprezentanții Centrului de Vaccinare de la Pavilionul Expozițional mai spun și că sunt vaccinuri suficiente pentru persoanele care s-au programat. De altfel, programarea în sine depinde de numărul de doze disponibile. În județ, de la debutul campaniei de imunizare, au primit serul anti-COVID peste 40 de mii de constănțeni.

Până astăzi în județul Constanța s-au efectuat 40.171 de vaccinuri, dintre care 2.020 cu vaccinul Moderna”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Pe de altă parte, vineri, 12 februarie, la Centrul Regional de Depozitare din Constanța sunt așteptate să sosească 18 mii de doze de vaccin AstraZeneca, iar de săptămâna viitoare ar urma să înceapă imunizarea și cu acest ser.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233