dobroge.tv

Live

AU UITAT DE PANDEMIE

CONSTANȚA. Peste 100 de persoane au participat la procesiunea religioasă de Sfântul Haralambie, oficiată de ÎPS Teodosie

10 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, organizează evenimente religioase, care includ o procesiune și un concert, pentru sărbătorirea Sfântului Haralambie, pe o perioadă de trei zile.

Evenimentele au început marți, 9 februarie, la instituţia de cult din localitatea Viile, județul Constanța.

Miercuri, 10 februarie, începând cu pra 08:00, preoții parohiei „Sfântul Haralambie” din Constanţa, dar și credincioșii, s-au strâns în zona vaporului, situat la intersecția bulevardelor Tomis şi Aurel Vlaicu pentru a întâmpina doi ierarhi.

Peste 100 de persoane au participat la procesiune, însă măsurile sanitare impuse de autorități nu au fost respectate de toată lumea.

S-a plecat în procesiune pe Bulevardul Tomis, către biserica „Sfântul Haralambie”, traficul în zonă fiind îngreunat din cauză că șoferii au fost forțați să meargă pe o singură bandă de circulație.

Această sărbătoare este tradițională și trebuia sa aibă loc. Am luat exemplul Bucureștiului care a organizat o procesiune mai mare”, a declarat ÎPS Teodosie.

Pe parcursul slujbei, fețele bisericești nu au purtat mască de protecție. Mai mult decât atât, credincioșii au încălcat regulile pandemiei în momentul în care s-au înghesuit pentru a pupa moaștele.

Joi, 11 februarie, începând cu ora 22:00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și Constanța, Acatistul Maicii Domnului şi Acatistul Sfântului Sfinţit Mucenic Haralambie.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233