dobroge.tv

Live

PRIMA ZI DE ȘCOALĂ ÎN FORMAT FIZIC

Elevii s-au întors luni în bănci: școala a început în scenariul galben în Municipiul Constanța

08 februarie 2021
Publicitate

O parte dintre elevii constănțeni s-au întors în bănci. Elevii din clasele mici și cei din anii terminali s-au întors la școală în formatul clasic, după mai bine de trei luni de absență. Emoțiile au fost mari și pentru școlari, dar și pentru profesorii care le-au dus dorul în tot acest timp.

O sută zece mii de elevi au început școala astăzi, atât în format fizic dar și online. Andrei este elev în clasa a douăsprezecea la un colegiu prestigios din municipiu. După luni de învățat online, s-a întors, în sfârșit, la școală.

E bine la liceu. Mai bine decât în online pentru că na, e mai greu cu trezitul. Suntem toți față în față, putem să socializăm. E mai bine. Să ne întoarcem la liceu și să vedem iar profesorii și atmosfera din clasă a fost o energie frumoasă”, spune Andrei, elev constănțean.

Și Diana a fost încântată că a revenit la școală. Bucuria revederii cu prietenii de la liceu a fost mare, chiar dacă învățăceii au fost nevoiți să respecte anumite reguli.

A fost super. Am vorbit super mult despre tot ce am făcut în tot timpul ăsta”, spune Diana, elevă constănțeană.

În municipiul Constanța școala a început în scenariul galben. Mai exact, elevii din anii terminali, precum și elevii claselor primare s-au întors fizic în bănci.

Avem 247 de unități de învățământ care vor debuta în scenariul verde, așadar toți elevii și preșcolarii vor fi prezenți în unitățile de învățământ din localitățile respective. Avem 256 de unități de învățământ care vor începe în scenariul galben, scenariul 2. Așadar, în aceste unități de învățământ vom avea prezenți numai preșcolarii, elevii din clasele pregătitoare, elevii de clasele a VIII-a și elevii de clasele a XII-a. Numai în două unități de învățământ adoptăm scenariul 3, conform ratei de incidență cumulate, care a depășit 3 la mia de locuitori”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Emoții au fost și pentru cadrele didactice, care i-au așteptat pe copii înapoi la școală cu brațele deschise. Directorii școlilor s-au mobilizat si au realizat programe orare decalate, ca sa se evite aglomerația elevilor in curtea scolii sau pe holuri.

Am resimțit într-un fel și avantajele și dezavantajele lucrului online. Eu personal mă bucur să revin în cadrul școlii, printre elevi”, a declarat Ileana Popescu, profesor

Reprezentanții elevilor însă spun că mai sunt multe de recuperat.

Avem elevi care nu au fost deloc la școală din luna martie, ceea ce înseamnă pentru ei blocarea accesului la educație și mi se pare grav pentru că vorbim de elevii din mediile dezavantajate unde oricum ei nu erau foarte încurajați să-și continue studiile”, a declarat Sabina Spătariu, Asociația Elevilor Constanța.

În Constanța, s-au deschis toate unitățile de învățământ, cu excepția celor care au probleme de infrastructură. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, nouă unități de învățământ nu au autorizații sanitare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233