dobroge.tv

Live

Ludovic Orban: Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022

Ludovic Orban: Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022
08 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat luni, 8 februarie, că pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. „La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea în proporţie de 100% a pierderii puterii de cumpărare, ca urmare a inflaţiei şi de asemenea creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie”, a adăugat preşedintele liberalilor, citat de news.ro.

Există o decizie luată privitoare la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea în proporţie de 100% a pierderii puterii de cumpărare, ca urmare a inflaţiei şi de asemenea creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie”, a afirmat Ludovic Orban, luni la Parlament, unde a avut loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

Chestionat dacă în acest an nu va mai fi altă creştere decât cea făcută în septembrie anul trecut, Orban a răspuns: „Cu siguranţă”.

Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022. De altfel, sistemul acesta de a creşte punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Sigur am discutat şi despre procedura de recalculare a punctului de pensie astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari, o procedură care va începe şi se va derula într-un ritm cât de alert este posibil. Procedura de recalculare urmăreşte un lucru foarte simplu şi anume dacă un pensionar are o contribuţie similară, să aibă aceeaşi pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat”, a explicat liderul PNL.


Sursă foto: Capital

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233