dobroge.tv

Live

O NOUĂ RELAXARE

Localurile din județul Constanța ar putea funcționa în interior la capacitate de 50%: decizia va fi luată săptămâna viitoare

05 februarie 2021
Publicitate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ar putea adopta o hotărâre prin care restricțiile vor fi relaxate. Totul depinde de rata infectărilor cu noul coronavirus de la nivelul județului. Dacă incidența rămâne sub 1,5 cazuri la mia de locuitori, localurile din județ vor putea funcționa la o capacitate de 50 la sută. Municipiul, însă, nu se încadrează în această categorie.

Între pragurile de 1,5 și 3 cazuri la mia de locuitori este încadrat în prezent județul Constanța, chiar dacă de câteva zile rata infectărilor s-a situat sub 1,5. Vineri, de pildă, incidența cumulată la 14 zile a fost de 1,41 pentru întreg județul. Iar o eventuală decizie privind relaxarea restricțiilor ar putea fi luată la jumătatea săptămânii viitoare.

În jurul datei de 10 (februarie – n. red.) se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și în funcție de rata de incidență existentă la data respectivă, vor intra în vigoare măsuri privind relaxarea deschiderii și funcționării unităților de alimentație publică, deci ele vor putea funcționa până la 50% din capacitate sau nu”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Situația nu pare la fel de simplă și pentru localurile din municipiul Constanța. Incidența anunțată vineri era de 2,21. Ceea ce este cu mult peste pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

La o capacitate de 30% funcționează în prezent, la interior, restaurantele din municipiul Constanța. Și, cel mai probabil, va mai dura până când își vor putea primi clienții la o capacitate de 50%.

Nu știu dacă vom ajunge la nivel de municipiu sub 1,5 la mie astfel încât să poată funcționa restaurantele la o capacitate de 50%. Probabil va rămâne la nivelul municipiului Constanța să funcționeze la o capacitate de maxim 30%”, a mai declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Reprezentanții unor restaurante din municipiu spun că au fost cazuri în care nu au putut onora toate solicitările pentru că se depășea capacitatea permisă în interior - de 30%. Iar o relaxare a măsurilor ar fi mai mult decât binevenită.

Am avut situații în care am refuzat clienții. Ar fi un mare plus pentru noi și pentru clienți pentru că i-ar relaxa și pe ei, ne-am relaxa și noi și, mare parte pentru business-urile care au fost închise atâta timp”, a declarat Alexandru Iordan, șef de sală restaurant.

Restaurantele, cafenelele și barurile s-au redeschis în municipiul Constanța, la capacitate de 30%, pe 28 ianuarie. Tot atunci, a fost permisă reluarea activității, tot la 30% și în sălile de spectacole ori cele de jocuri de noroc și cinematografele din oraș.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233