dobroge.tv

Live

24 de cazuri noi de infectare cu tulpina britanică a coronavirus: majoritatea în București

24 de cazuri noi de infectare cu tulpina britanică a coronavirus: majoritatea în București
05 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Reprezentanţii MedLife afirmă că, în urma analizei aleatorii a 90 de probe din mai multe oraşe ale ţării, s-a constatat că 24 dintre acestea conţineau noua tulpină din Marea Britanie a coronavirusului. Cele mai multe dintre acestea - 19 - au fost probe recoltate din Bucureşti, restul fiind din Cluj, Tecuci, Reşiţa şi Timişoara, scrie sews.ro.

Specialiştii diviziei de cercetare a grupului MedLife anunţă noi rezultate în cadrul studiului de secvenţiere a genomului virsului SARS-CoV2. Astfel, din cele 90 de probe provenite în intervalul 25 – 29 ianuarie a.c. din mai multe oraşe ale ţării (Bucureşti, Vâlcea, Cluj, Tecuci, Targovişte, Ploieşti, Timişoara, Reşiţa, Hunedoara, Focşani, Lugoj, Chişineu Criş, Slatina, Olt), s-a constatat că 24 dintre acestea conţin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, 5 ianuarie, de MedLife.

Potrivit sursei citate, probele ce conţin noua tulpină provin din Bucureşti – 19 probe, din Cluj – ouă probe, iar câte una din Tecuci, Reşiţa şi Timişoara. Distribuţia probelor vine să întărească concluziile enunţate săptămâna trecută de către specialiştii MedLife privind contagiozitatea ridicată şi transmiterea comunitară a noii tulpini.

Faptul că într-o perioadă atât de scurtă am înregistrat o dinamică şi mai mare pe lotul nostru de studiu pare să confirme gradul foarte ridicat de contagiozitate al noii tulpini şi transmiterea comunitară. Din 90 de probe analizate într-o săptămână, 24 au fost identificate cu noua tulpină din Marea Britanie, prevalenţa pe lotul MedLife fiind de 26,6%. Dacă acest trend se păstrează, şansele ca noua tulpină să devină dominantă în următoarele săptămâni sunt mai mari decât ne aşteptam. Vom continua analiza pe acest lot pentru a vedea dacă identificăm şi alte tulpini. Mai mult decât atât, vom continua procesul de secvenţiere, pentru a urmări dinamica răspândirii noilor tulpini şi pentru a identifica noi tulpini şi implicit eficienţa vaccinurilor la acestea”, a declarat Dumitru Jardan, biolog şi coordonator al studiului de secvenţiere derulat de MedLife.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233