dobroge.tv

Live

NOI MĂSURI PENTRU HORECA

Firmele care nu respectă regulile impuse de pandemie riscă suspendarea activității pentru două săptămâni

04 februarie 2021
Publicitate

Autoritățile pregătesc sancțiuni severe pentru operatorii economici care nu respectă regulile impuse de pandemie. Suspendarea activității pe o perioadă de două săptămâni este măsura anunțată de premierul României pentru că amenzile nu ar fi suficiente. „Trebuie să schimbăm regulile jocului” - a spus Florin Cîțu.

Din păcate, chiar dacă unele restricții au rămas în vigoare, vedem foarte mulți operatori economici care nu respectă aceste restricții”, a declarat Florin Cîțu, premierul României.

Este motivul care a stat la baza deciziei autorităților de a schimba modul de abordare. Amenzile nu mai sunt suficiente, așa că este nevoie de măsuri mai aspre. 

„Cine încalcă legislația, astăzi a văzut că acele măsuri pe care le dăm nu mai au niciun efect. Și-atunci, pentru că nu sunt respectate regulile, trebuie să schimbăm puțin regulile jocului”, a mai declarat Florin Cîțu. 

Iar măsura este pe cât de simplă, pe atât de drastică: suspendarea activității. Firmele care nu respectă regulile, vor pune lacătul pe ușă. Două săptămâni ar fi, în primă fază, propunerea premierului Cîțu. Operatorii care respectă regulile sunt total de acord cu această măsură. Oamenii, în schimb, au părerile împărțite.

„Trebuie să fim conștienți că pandemia are efecte foarte grave asupra restaurantelor, mai ales noi, HoReCa, care am avut de suferit tot anul. Peste tot în Europa vedem că valul 3 apare, pentru că se iau decizii stricte”, a declarat Nicu Lascu, patron. 

„Dacă nu respecți o lege trebuie să suporți consecințele, nu e normal?”, se întreabă un constănțean.

„Mi se pare enorm. Nu mai avem locuri de muncă, nu mai avem nimic”, spune o constănțeancă.

În Constanța, de pildă, numai în ultimele două săptămâni au fost date aproape 50 de sancțiuni de 125.000 de lei. 

„Mă refer la restaurante, baruri, terase sau sălile de jocuri de noroc”, a declarat Cristina Gavriloaie, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Depășirea programului de lucru a fost principala neregulă constată de oamenii legii. În starea de alertă, operatorii economici, cum ar fi cei din domeniul HoReCa, trebuie să respecte reguli ca: asigurarea unui spațiu de siguranță între clienți sau să permită accesul persoanelor la o capacitate redusă. Premierul a anunțat că măsura complementară a suspendării activității pe o perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii Covid-19 va fi inclusă într-un act normativ.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233