dobroge.tv

Live

Zeci de vile, racordate la rețeaua electrică a Spitalului Municipal Mangalia, riscă să rămână fără curent

Zeci de vile, racordate la rețeaua electrică a Spitalului Municipal Mangalia, riscă să rămână fără curent
04 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

O problemă veche a municipiului Mangalia revine în atenția publică. Vilele din curtea spitalului, riscă să rămână fără curent electric. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare, chiar de reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia.

Declarația reprezentanților Spitalului

Spitalul Municipal Mangalia informează cetățenii care dețin imobile în curtea unității sanitare că, începând cu data de 5 februarie, a.c., vor fi deconectați de la rețeaua electrică a spitalului.

De peste 15 ani câteva zeci de locuințe sunt conectate la punctul de transformare al unității medicale. Proprietarii au fost somați, în repetate rânduri, să se branșeze, individual, la Enel, astfel încât rețeaua electrică a Spitalului să nu mai fie suprasolicitată și să se evite, astfel, riscul unor căderi de tensiune sau, mai rău, al unor scurt-circuite care ar putea pune în pericol viața pacienților și personalului medical.

Situația aceasta trenează de foarte mulți ani și nu mai poate fi tolerată. Consumul de electricitate din Spital crește de la an la an, în special de la începutul crizei epidemiologice, cand spitalul a fost utilat si dotat cu numeroase echipamente medicale din categoria de mari consumatori, iar acei consumatori casnici suprasolicită rețeaua.

De asemenea vă informăm, că în perioada imediat următoare spitalul va fi dotat cu un ansamblu de 16 containere, ce urmează a fi montate intr-un triaj exterior complet utilat, ce va necesita racordarea la aceeași rețea electrică.

Cei 49 de proprietari au fost înștiințați, prin notificări emise de executor judecătoresc, să se deconecteze de la rețeaua Spitalului, în termenul legal de 30 de zile, respectiv până la sfârșitul lunii ianuarie, însă fără niciun rezultat. Dat fiind faptul că cei vizați nu au luat nicio măsură în acest sens, pe data de 5 februarie vor fi deconectați, întrucât riscul unor tragedii este iminent, mai ales în această perioadă. Reamintim că o unitate medicală nu poate fi furnizor de electricitate, gaze naturale sau alte utilități, aceasta fiind doar furnizor de servicii medicale”, au scris reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia pe o rețea de socializare.

Declarația familiilor

Doresc să vă aduc la cunoștință un fapt care ni se pare un abuz la adresa unui cartier întreg, 49 de familii mai exact, care locuiesc în curtea spitalului Mangalia și care, vineri 5 februarie orele 10, vor fi decuplați de la curent. Înțelegem că politia și o firmă din Cta vor veni la fața locului vineri.

Trbuie să știți că acest cartierul nu a fost prevazut niciodată cu rețeaua electrică necesară. Am obținut permise de construire, ne-am construit case, plătim cele mai mari taxe din Mangalia și cu toate acestea așteptăm de 20 de ani ca autoritățile locale să ne pună la dispoziție o rețea de curent electric.

Spitalul Mangalia ne-a cuplat la rețeaua proprie.

Am primit pe 11 ianuarie o Notificare somație din partea Spitalului, prin intermediul biroului executor judecătoresc Sarkis Ionica, în care ni se cerea decuplarea de la rețeaua spitalului până pe 31 ianuarie cu riscul de a fi lăsați fără curent pe 5 februarie.

Toate familiile au făcut imediat cereri catre Enel, care conform legii din decembrie 2020 este obligat să ne asigure curent electric. Am primit cu câteva zile în urmă răspunsul acestei instituții care este în căutare de soluții. Am informat imediat spitalul și executorul cărora le-am cerut un răgaz necesar implementării procesului de cablare care va dura câteva luni. Există tensiuni între primărie și Enel în privința finanțării extinderii rețelei”, spun oamenii.


Sursă foto: Primăria Mangalia

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233