dobroge.tv

Live

Sorin Cîmpeanu, despre măsurile care vor fi luate dacă apar cazuri de infectare cu noul coronavirus în școli după redeschiderea acestora

Sorin Cîmpeanu, despre măsurile care vor fi luate dacă apar cazuri de infectare cu noul coronavirus în școli după redeschiderea acestora
03 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a explicat marți, 2 februarie, care vor fi măsurile luate în cazul apariției unor cazuri de infectare cu coronavirus în școli, după redeschiderea acestora.

Potrivit acestuia, dacă apare un singur caz de infectare, se va testa tot colectivul. Însă, dacă apar două cazuri într-o clasă, activitatea acesteia se suspendă.

Din perspectiva procesului educaţional, ne gândim la varianta în care, dacă apar două cazuri într-o clasă, să fie suspendată activitatea la acea clasă. Dacă apare un singur caz, să nu fie suspendată, dar să se facă testarea. La cel puţin două cazuri, se suspendă activitatea în clasa respectivă. Nu în toată şcoala, ci doar în clasă”, a spus Cîmpeanu la Antena 3, în contextul în care autorităţile au anunţat că majoritatea copiilor încep şcoala normal din 8 februarie.

Însă, dacă situație este similară în mai multe clase, deci în fiecare apar mai mult de două cazuri, se suspendă activitatea întregii şcoli.

Dacă un educator sau învățător se va îmbulnăvi și nu îi va putea prelua nimeni atribuţiile, atunci acea clasă va face cursuri online.

Din păcate, în cele mai multe neexistând cadre didactice care ar putea să preia atribuţiile unui educator sau unui învăţător, acea clasă va trece în online”, a arătat ministrul Cîmpeanu.

Iar dacă sunt doi profesori care se infectează, activitatea se suspendă în toată școala.

Dacă sunt doi profesori care au o mişcare mai accentuată în interiorul şcolii care sunt depistaţi pozitivi, atunci se trece direct la suspendarea cursurilor în întreaga şcoală”, a declarat ministrul Educației.

Aceste măsuri sunt valabile în învățământul preuniversitar, iar ministrul a explicat că în sistemnul universitar „lucrurile sunt mai complicate”.

În sistemul universitar, lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel, pentru că aici vorbim de facultăţi, universităţi, clădiri, campusuri, lucrurile sunt mult mai complicate. Dar principiul va fi acelaşi”, a explicat ministrul Educaţiei.


Sursă foto: Actualitatea Satmareana

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233