dobroge.tv

Live

OPTIMISM PENTRU INDUSTRIA TURISMULUI

Vacanțele scumpe pe litoral sunt deja rezervate: agenții de turism spun că tot mai mulți oameni vor să petreacă concediul la malul mării

02 februarie 2021
Publicitate

Cele mai bune locuri de pe Litoral s-au vândut deja de pe acum. Sunt cele mai scumpe vacanțe pe care românii le rezervă și plătesc pe bandă rulantă, zilele acestea. La agențiile de pe litoral sună telefoanele continuu iar camerele de 500 de euro pe noapte s-au dat primele în Mamaia.

Este al doilea an atipic pentru turismul estival, în România. Anul trecut a fost marcat de nesiguranță și anulări de sejururi, iar anul acesta românii vor sp recupereze vara anului trecut, pe care au petrecut-o mai mult acasă. Românii cu bani se gândesc deja la vacanța de vara viitoare și au început să-și rezerve sejururi la Marea Neagră.

În această perioadă se vând în special vacanțele mai scumpe. Vorbim de vacanțe de peste 3.500-4.000 de lei. Pachete care conțin atât serviciul de cazare, cât și toate mesele, băuturile, loc de joacă, accesul la plajă, șezlonguri și așa mai departe”, a declarat Ionuț Nedea, patron agenție de turism.

Cel mai scump hotel din nordul stațiunii Mamaia, care deține și recordul pentru închirierea unui apartament, are camerele rezervate de pe-acum.

Tarifele încep undeva în luna mai și cresc exponențial până în iulie și august. Ele încep de undeva în jur de 100 de euro pe noapte și ajung în sezonul de vârf până la 300 de euro și chiar 500 de euro pentru apartamentele mai scumpe. Avem deja rezervări”, a declarat Răzvan Dobre, hotelier.

Pentru majoritatea hotelurilor, tarifele sunt la fel de mari că-n anii de boom estival, când nu existau măsurile restrictive din pandemie. Datele agențiilor de turism arată că românii sunt dispuși anul acesta să aloce bugete mai mari pentru vacanța la Marea Neagră. Rezervarea cea mai scumpă făcută în luna ianuarie fiind pentru un sejur de 13 nopți, cu demipensiune, la un hotel de patru stele, care a costat peste 16.500 lei.

Rezervările efectuate sunt deja pentru pachete cu servicii all-inclusive la hoteluri cu standarde ridicate, cu prețuri mai ridicate”, a mai declarat Ionuț Nedea, patron agenție de turism.

În general familiile cu copii am observat că-și rezervă vacanțele încă de pe acum”, a declarat Elena Oprea, hotelier.

Trendul nu este specific doar vacanțelor din România. Și destinațiile cele mai scumpe din străinătate s-au înmulțit la o rată fără precedent.

Luând în considerare ce am văzut anul acesta, faptul că avem un charter de Maldive, avem un charter de Dominicană, un charter de Zanzibar sau Egipt, ceea ce în alți ani nu erau în această perioadă, putem să spunem că vom avea un 2021 mai bun decât 2020”, a declarat Cristian Bărhălescu, agent de turism.

În contextul incertitudinilor generate de pandemie, agenții de turism au venit în sprijinul turiștilor noștri cu o asigurare storno care include protecția în cazul îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, mai bine de o treime dintre rezervările efectuate pentru la vară includ asigurarea storno, prin care oamenii își primesc banii înapoi dacă nu mai pot veni în vacanță din cauza COVID.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233