dobroge.tv

Live

OFICIAL. Klaus Iohannis: În unanimitate am decis că începând de luni, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. VIDEO

02 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Școlile din România se redeschid din 8 februarie, odată cu semestrul al doilea, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, este decizia luată în ședința de la Cotroceni care a avut loc marți, 8 februarie.

Tocmai am finalizat o întâlnire la care a participat primul ministru, ministrul Educației, ministrul Sănătății și alți experți și consilieri de la Administrația Prezidențială. Am discutat o temă care este extrem de importantă pentru milioane de români. Am discutat ce se va discuta cu școlile din România începând de săptămâna viitoare, când începe semestrul doi”, a declarat Klaus Iohannis la începutul conferinței de presă.

Am început cu o analiză a contextului pandemic şi nu, nu am scăpat de pandemie, e important să respectăm măsurile în vigoare, dar putem să constatăm că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic. Avem ceva mai puţine persoane internate la ATI, avem ceva mai puţine persoane care se internează în spital în fiecare zi. Deci, cum spun experţii, trendul este descendent”, a declarat președintele.

Președintele a mai menționat că majoritatea statelor din Uniunea Europeană au deschis sau urmează să deschidă școlile. „Nu suntem singuri în Europa. Marea majoritate a ţărilor din UE deschid şcolile. În majoritatea statelor şcolile sunt deschise sau vor fi deschise progresiv. Sunt doar trei state care nu deschid şcolile”, a mai spus acesta.

În unanimitate am decis că începând de luni, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident însă, că trebuie să respectăm și situația din fiecare localitate. Să ținem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte. Fiindcă noi ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure și pentru copii și pentru dascăli”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a precizat că mai sunt multe detalii de clarificat - cum se verifică dacă un copil e bolnav sau nu, ce se face în acel caz, la câte cazuri se închide şcoala - şi că toate aceste lucruri vor fi rapid clarificate printr-un ordin comun al MS şi Ministerului Educaţiei, care va fi pregătit azi şi mâine va fi dat publicităţii.

În consecinţă, pregătiţi copiii pentru şcoală”, a conchis Klaus Iohannis.

Redeschiderea școlilor: scenarii

În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță.

În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul I-IV și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță.

În cazul în care localitatea intră în scenariulroșu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continuă pentru un timp să meargă la școală doar ciclul primar și copiii de la grădiniță. Restul nu mai merg la școală.

Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile se închid și se merge în online.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233