dobroge.tv

Live

Medic ATI, reacție după incendiul de la Matei Balș: „Și nu, nu trebuie să sărim în foc pentru nimeni”

Medic ATI, reacție după incendiul de la Matei Balș: „Și nu, nu trebuie să sărim în foc pentru nimeni”
31 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Laura Zarafin, medic la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului Colentina din București, susține prin intermediul unei rețele de socializare că „este o ruşine” să se dea vina pe medici pentru tragedia de la Insitutul „Matei Balş”, în urma căreia au murit şapte persoane.

După ce duminică, 31 ianuarie, a fost anunțat decesul cu numărul șapte în cazul pacienților internați la Spitalul „Matei Balș” în timpul incendiului, medicul ATI Laura Zarafin susţine că nu medicii „pot fi făcuţi răspunzători pentru tot ce nu s-a făcut în spitale de 30 de ani încoace”.

Redăm în continuare mesajul postat de Laura Zarafin pe o rețea de socializare.

Medicii, ca toţi oamenii, au și lumini şi umbre, cu siguranţă.

În niciun caz însă nu pot fi făcuţi răspunzători pentru tot ce nu s-a făcut în spitale de 30 de ani încoace.

Că suntem urâţi visceral de mare parte a populaţiei care moare de grija salariilor medicilor, neînţelegând că banii adunaţi de la ei pentru sănătate sunt șifonaţi în stil mafiot de găşti şi de mafia care s-a infiltrat în sistemul de sănătate - de unde dispar în buzunarele unora milioane şi milioane de €, asta nu mă mai miră atâta timp cât mare parte din poporul acesta crede în cip-ul implantat prin vaccinare.

Ce îmi aduce însă maximă indignare este tăcerea şi inacţiunea celor care ŞTIU adevărul şi continuă să aibă discursuri nesimţite şi defăimătoare la adresa medicilor, până şi atunci când vine vorba de o priză, de supraîncărcarea aceloraşi spitale cu pacienţi cu necesar de oxigen foarte mare, de lipsa camerelor cu presiune negativă din spitale şi mai ales din ATI, de lipsa instalaţiilor de stingere automată a incendiilor (deşi mă îndoiesc că şi acestea ar putea face ceva mai ales în caz de vreo defecţiune la reţeaua electrică într-o secţie ATI Covid), de lipsa senzorilor care să alarmeze când concentraţia de oxigen într-o încăpere creşte peste limită.

Nu, domnilor, nu medicii au aceste lucruri în atribuţii.

Spun unii că nu am semnalat?

Se înşeală!!

Au existat în multe locuri medici care au făcut memorii, care au vorbit, care au atras atenţia de ani de zile, nu numai cu ocazia nenorocitului ăsta de virus, în ce hal de degradare sunt spitalele.

Ce vreţi voi, oameni buni, de la medicul de gardă?

Să umble în mişcare browniană 24 de ore încontinuu din salon în salon, pe mai multe etaje, la 120 de paturi, cu senzori de fum în nas şi instalaţie de stingere a incendiilor în frunte?

Este o ruşine să găsiţi mereu ţapi ispăşitori pe singurii oameni din ţara asta care lucrează 24 de ore neîntrerupt (şoferii sunt obligaţi la pauze când conduc prea mult!!!!).

Este o ruşine să aruncaţi vina pe cei mici, pe pălmaşii sistemului, pe cei ce au făcut mii de ore suplimentare şi mii de gărzi, pe cei de care aţi tras la maxim, inuman, de un an întreg. Legea răspunderii ministeriale există totuşi în ţara asta?

Cine răspunde de tot dezastrul din sistemul sanitar? Cel legat de lipsa infrastructurii şi a celor necesare pentru siguranţa pacienţilor şi personalului?

Sau dreptatea nu e si pentru căţei în ţara asta?

PS ŞI NU, NU TREBUIE SĂ SĂRIM ÎN FOC PENTRU NIMENI. DOAR POMPIERI, CU ECHIPAMENTE SPECIALE, CU TOT CE TREBUIE, DAR ŞI EI NUMAI PE UNDE NU ÎŞI RISCĂ VIAŢA”, a transmis Laura Zarafin pe o rețea de socializare.


Sursă foto: Unica.md

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233