dobroge.tv

Live

Primul constănțean infectat cu tulpina britanică de coronavirus se află internat în stare gravă

27 ianuarie 2021
Publicitate

Primul constănțean infectat cu noua tulpină a SARS-CoV-2 este internat la un spital din Capitală, într-o stare destul de gravă. Bărbatul are 69 de ani și prima dată a început să aibă simptome de boală la sfârșitul anului trecut. Constănțeanul nu ar fi călătorit în Marea Britanie. Specialiștii în sănătate spun că trebuie să fim precauți și să respectăm toate regulile de igienă.

Pensionarul din Constanța a început să aibă simptome de boală la sfârșitul anului trecut, imediat după Crăciun. În a doua zi a anului 2021, a fost testat pozitiv la noul coronavirus. În perioada 4-7 ianuarie, bărbatul a fost internat la o unitate medicală din Constanța. O zi mai târziu, a fost transportat la București, unde medicii îi fac un nou test Real Time PCR. Rezultatul pozitiv ridică semne de întrebare cu privire la noua variantă de COVID-19, care a fost depistată inițial în Marea Britanie.

Virusul, prin trecerea prin populație își găsește metode de a se adapta și de a-și păstra patogenitatea. Și atunci apar astfel de mutații, care pot modifica transmisibilitatea”, a declarat conf.univ.dr. Sorin Rugină, medic infecționist.

Rezultatul a fost confirmat marți, după ce s-a făcut secvențierea. Constănțeanul este în continuare internat in capitala.

În acest moment, se află pe secție, la o unitate medical din București. Din păcate prezintă leziuni pulmonare. Astfel că, recuperarea lui va fi una de durată”, a declarant Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Singurul contact direct al bărbatului ar fi fost soția acestuia, care ar fi stat în izolare.

Potrivit autorităților sanitare, constănțeanul susține că nu ar fi fost plecat în Marea Britanie și nici nu a intrat în contact care să fi fost confirmate cu noua variantă a coronavirusului.

Dincolo de diagnostic, este de aprofundat ancheta epidemiologică, care trebuie să fie extrem de riguroasă și să meargă pe o perioadă mult mai îndelungată de supraveghere pentru că, la un moment dat, trebuie să existe un contact cu o persoană care a venit de acolo”, mai spune conf.univ.dr. Sorin Rugină, medic infecționist.

Constănțenii nu par să fie foarte îngrijorați de apariția noii tulpini în județ.

Sper că toate o să treacă așa. Eu spun că, cu ajutorul lui Dumnezeu trece tot. Dar omul trebuie să se ferească”, spune un constănțean.

Nu mă îngrijorează acest lucru pentru că sincer nu cred. Pentru cei în vârstă, probabil este mai periculos pentru că au și alte boli. Dar pentru noi mai tineri, nu cred, nu”, spune o constănțeancă.

Bărbatul din Constanța a fost al cincilea caz oficial cu noua variantă de coronavirus SARS- CoV-2 în România.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233