dobroge.tv

Live

Bilanțul Forțelor Navale Române, sub semnul COVID

27 ianuarie 2021
Publicitate

Marinarii militari au reușit să-și ducă toate misiunile la capăt. Chiar dacă a fost pandemie, aceștia au continuat antrenamentele atât pe mare, cât și pe fluviu. Însă numărul orelor de instrucție a fost mai scăzut. Și scafandrii de luptă au efectuate în 2020 patru module de pregătire.

În 2020, activitățile de instrucție și de învățământ ale Forțelor Navale Române au fost adaptate la noul context sanitar. Toate măsurile de prevenire a răspândirii și infectării cu noul coronavirus au fost puse în aplicare la bordul navelor, aeronavelor și în toate structurile Forțelor Navale.

Doar numărul orelor de instrucție au avut de suferit. Acesta a scăzut de la 1100 în 2019, la aproximativ 780 în 2020. Anul trecut, echipajul de piloți de elicoptere navale s-a mărit cu șapte ofițeri de marină. 330 de ore au fost executate, deasupra mării, uscatului și platformelor de foraj maritim.

De asemenea, și scafandrii militari de luptă au continuat antrenamentele. Aceștia au desfășurat peste 110 activități de instrucție specifice EOD și salturi din elicoptere și din ambarcațiuni rapide.

Din program nu au lipsit nici exercițiile tactice cu trageri de luptă, cu armamentul de infanterie și cu armamentul de pe transportoarele amfibii. Militarii au acordat și sprijin autorităților publice prin asigurarea serviciilor de pază în județele Constanța și Tulcea și prin instalarea Spitalului Medical Modular de Intervenție și Tratament de pe Stadionul Portul.

Tot anul trecut, pentru prima dată în istoria militară națională, o navă românească a asigurat conducerea unei grupări navale permanente a NATO, iar Forțele Navale Române a deținut președinției forumului Măsurilor de Creștere a Încrederii și Securității în Domeniul Naval la Marea Neagră

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233