O bătrână s-a stins din viață în fața spitalului, așteptând o scrisoare medicală: „A trebuit sa moară pentru a-i demonstra acestui doctor că ea are nevoie de oxigen”
Noi probleme la Spitalul Orășenesc Corabia. O bătrână s-a stins din viață în fața spitalului, așteptând eliberarea unei scrisori medicale.
Cu două săptămâni în urmă, au apărut imagini din același spital, unde un bătrân nu se putea ridica în picioare după ce a căzut, iar personalul medical nu îl ajuta -- detalii aici: Imagini șocante pe holul unui spital: un bătrân căzut cere ajutor să se ridice, spunând că se află în această situație de trei ore. VIDEO
Nepoata femeii a făcut povestea publică. Bunica sa, în vârstă de 85 de ani, a fost adusă de familie la Spitalul Orășenesc Corabia, având nevoie de o scrisoare medicală necesară închirierii unui conector de oxigen. Din păcate, femeia a murit în mașină, în așteptarea rudelor care se chinuie să obțină parafele necesare.
Potrivit spuselor nepoatei, femeia a mai fost internată la spitalul respectiv, unde a avut nevoie de oxigen, iar pe biletul de externare era menționat faptul că bătrâna avea nevoie de un conector de oxigen.
„De ce salariu aveți nevoie domnule „doctor”, nu toți ne permitem să vă băgăm bani în buzunare. Aveam nevoie de o scrisoare de la doctorul pneumolog (Mihai xx) din Corabia pentru bunica mea de a prelungi contractul unui concentrator de oxigen. Ieri dimineață am mers cu ea la spital în căruț, i-a măsurat saturația de oxigen rezultând 67 din punctul de vedere al doctorului era bună. Acum vine partea grea pentru ea trebuie să sufle într-un tub încercând de mai multe ori nu reușește nu avea suficientă putere de a sufla „în tot acest timp doctorul era foarte recalcitrant”. Răspunsul dânsului a fost că nu poate să ne dea acea scrisoare că nu trece testul cu tubul ți că așa este legea nu poate demonstra că are nevoie de oxigen, cu toate că în același spital a fost internată 10 zile tot la oxigen a stat, dar biletul de ieșire unde era specificat că are nevoie de oxigen era egal cu 0 pentru el.
Dar o mică minune a apărut după „o atenție” s-a putut face scrisoarea. Timp de aproximativ o oră bunica mea a așteptat pe holul spitalului. Mai aveam nevoie de o ștampilă rotundă care se afla la o asistentă între timp am pus-o pe bunica în mașină. Dar după încă 10 minute de așteptare inima ei s-a oprit. Același doctor vine la mașină îi verifica pulsul și răspunde pe un ton foarte diferit și calm „ da a decedat și făcusem și scrisoarea pe un an”.
Din păcate a trebuit sa moară pentru a-i demonstra acestui doctor că ea are nevoie de oxigen”, a scris nepoata femeii pe o rețea de socializare.
Răspunsul conducerii Spitalului
„Am constituit imediat Consiliul Etic. Din ce au tras concluziile medicii din Consiliul Etic, nu a fost încălcat niciun drept al pacientului, nu a fost încălcată nici deontologia medicală. (…) Femeia avea multe probleme medicale, poliartrită reumatoidă, avea un edem pulmonar, ieşise de la noi din spital pe 6 ianuarie”, a declarat managerul spitalului, ec. Cristian Filip, scrie Adevărul.
Managerul mai spune că şi lui i-a atras atenţia faptul că, la o valoare de 67 a concentraţiei de oxigen în sânge, pacientei nu i s-a administrat oxigen, însă este de competenţa medicilor să constate dacă se impunea acest lucru. „Şi mie mi-a atras atenţia ca cifră, acum mai suntem familiarizaţi cu cifrele prin prisma COVID-ului, dar dacă medicii din Consiliul Etic au ajuns la concluzia că nu s-a încălcat”, a mai spus Filip, conform sursei citate.
Sursă foto: Facebook Alexandra Mincis