dobroge.tv

Live

CAMPANIA DE VACCINARE. 1.205 doze de vaccin anti-COVID au fost pierdute: cele mai frecvente motive

CAMPANIA DE VACCINARE. 1.205 doze de vaccin anti-COVID au fost pierdute: cele mai frecvente motive
23 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

1.205 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost irosite de la începutul campaniei de vaccinare în România și până pe 21 ianuarie. Cele mai multe pierderi s-au înregistrat în județul Cluj, scrie HotNews.

Până la 21 ianuarie inclusiv, s-au înregistrat 1.205 pierdute (0.29% din totalul dozelor utilizate), din motive neimputabile. Aceste motive au fost: deteriorarea flacoanelor, prin spargere, reconstituirea greșită și devierea de la condițiile de temperatură pentru asigurarea stabilității optime a vaccinului, atât înainte, cât și după reconstituire”, a precizat, la solicitarea HotNews.ro, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Cele mai multe doze irosite au fost la Cluj, respectiv 295 (24,5%), București - 202 (16,8%), Iași - 195 (16,2%) și Hunedoara - 108 (9%).

Pentru evitarea pierderilor de vaccin, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 recomandă estimarea corectă a necesarului de doze pentru centrul de vaccinare pe o perioadă de circa trei zile și respectarea programărilor.

Atunci când, spre sfârșitul programului, rămân flacoane neutilizate, în funcție de numărul de persoane din lista de programare se va decide reconstituirea sau nu a flaconului multidoză. De asemenea, coordonatorul centrului de vaccinare poate opta ca, înainte de finalizarea programului, să mobilizeze alte persoane programate în zilele următoare, mai arată sursa citată.

Potrivit raportărilor oficiale, până pe 21 ianuarie, ora 17.00 fuseseră administrate 348.408 doze de vaccin Pfizer-BioNTech.


Sursă foto: Sfatul Medicului

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233