dobroge.tv

Live

Grupul de Comunicare Strategică: Rapelul pentru vaccinul anti-COVID poate fi întârziat până la 42 de zile

Grupul de Comunicare Strategică: Rapelul pentru vaccinul anti-COVID poate fi întârziat până la 42 de zile
22 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Rapelul pentru vaccinul împotriva COVID-19 poate fi programat în intervalul de 21-28 de zile după administrarea primei doze, conform prospectului vaccinului Comirnaty, produs de Pfizer și BioNTech, dar poate fi întârziat și până la 42 de zile, potrivit studiilor, „fără afectarea eficacității”, a anunțat vineri, 22 ianuarie, Grupul de Comunicare Strategică, transmite HotNews.

Conform sursei citate, precizările vin în contextul în care, mulți români care se programează la vaccin nu găsesc loc pentru rapel în termen de 21-28 de zile, așa cum recomandă prospectul vaccinului, deoarece cantitățile de vaccin livrate în România nu sunt constante, iar săptămâna aceasta s-au înregistrat întârzieri.

Doza de rapel este asigurată pentru toate persoanele care au primit prima doză. Având în vedere ritmul vaccinărilor şi scăderea numărului de doze livrate de furnizor la data de 18 Ianuarie, cu 51,3% (o diminuare cu 92.340 doze de vaccin), la acest moment există o diferenţă între numărul de persoane care efectuează rapelul pentru următoarele trei săptămâni şi numărul dozelor existente în stoc. Necesarul de doze pentru rapel va fi rezervat din tranşele alocate săptămânal pentru România, aşa cum au fost confirmate de compania Pfizer, pentru a asigura schema completă de vaccinare pentru fiecare persoană”, a transmis, vineri, 22 ianuarie, Grupul de Comunicare Strategică.

Autorităţile precizează că, în cazul în care va fi necesară în viitor amânarea rapelului pentru vreo persoană, aceasta va fi automat anunţată.

Persoana este anunţată, în mod automat, când este programată la rapel şi nu se pune problema la acest moment de amânare a rapelului la nicio persoană”, a mai precizat GCS.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite a anunțat vineri, 22 ianuarie, că a modificat intervalul recomandat între administrarea primei și celei de-a doua doze de vaccin cu tehnologia ARN mesager, rapelul putând fi întârziat până la șase săptămâni.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat și ei, tot vineri, 22 ianuarie, că administrarea rapelului poate fi amânată până la șase săptămâni.


Sursă foto: Financial Times

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233