dobroge.tv

Live

CAMPANIA DE VACCINARE

CONSTANȚA. „Bătaie” pe locurile la vaccinare: nu se mai poate face nicio programare până la jumătatea săptămânii viitoare

20 ianuarie 2021
Publicitate

Toate locurile sunt ocupate pentru cele cinci centre de vaccinare funcționale din județul Constanța. Până la jumătatea săptămânii viitoare nu se mai pot face programări, iar interesul oamenilor pentru serul anti-COVID-19 se vede în cifre: peste 10.000 de constănțenii s-au vaccinat până acum. Astăzi, la centrul de imunizare de la Spitalul Modular, zeci de persoane așteptau să intre. Nu au lipsit îmbulzelile și acuzațiile.

18 fluxuri există în cele cinci centre de vaccinare funcționale în Constanța. Iar fiecare flux are o capacitate de până la 60 de persoane pe zi, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică din județ. În funcție de numărul de fluxuri, dar și de programări, coordonatorii centrelor solicită și dozele de vaccin necesare. Interesul arătat de constănțeni pentru serul anti-COVID-19 până de la debutul campaniei și până miercuri, la prânz, a fost destul de mare.

Avem peste 10.000 de persoane vaccinate pe întreg județul Constanța. Vorbim undeva de 10.500”, declară Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Iar numărul este într-o continuă creștere. De la o oră la alta, rând, pe rând, zeci de constănțeni intră în centrele de vaccinare. Exact așa se întâmplă și la Spitalul Militar Modular de Tratament de pe Stadionul Portul, din municipiu.

Inițial, mă programase la Medgidia. Și apoi când au apărut aici locuri a anulat acea programare și am venit aici”, spune o constănțeancă.

Oamenii au venit, ca de obicei, cu mult înainte de ora programării. Iar nemulțumirile nu au lipsit.

Pentru ora 13:00 suntem toți programați. S-a intrat târziu. Cei de 12:00 au intrat la 12:15, mai intră și cu regim special și așteptăm”, spune o constănțeancă.

Cei care au reușit, însă, să ocupe unul dintre locuri, sunt norocoși. Constănțenii nu se mai pot programa în următoarea perioadă. Unul dintre cele 5 centre nici măcar nu mai apare pe platforma informatică.

Toate locurile pentru vaccinare au fost ocupate, aici, la Spitalul Militar Modular pentru câteva zile de acum înainte. Iar situația este similară și la celelalte centre de imunizare din județ.

Toate fluxurile pe care județul nostru le are disponibile și funcționale sunt ocupate până la jumătatea săptămânii viitoare”, mai spune Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

În faza a doua de vaccinare, autoritățile județene estimează că sunt eligibili pentru imunizare aproximativ 120 de mii de constănțeni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233