dobroge.tv

Live

Elevă hărţuită de profesorul de matematică. ''Credeam că trimiţi o poză cu tine goală''

Elevă hărţuită de profesorul de matematică. ''Credeam că trimiţi o poză cu tine goală''
19 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Un profesor de matematică este anchetat după ce i-a cerut unei eleve fotografii nud. după ce gestul său a ieșit la lumină pentru că a fost reclamat la directoare, a trecut la insulte și intimidări.

Ancheta a fost dispusă de Inspectoratul Şcolar Neamţ după ce convorbirile dintre o elevă de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Piatra Neamţ şi profesor au apărut în spaţiul public.

„Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-a scris profesorul Cristian P. unei eleve, în luna octombrie, după care au urmat alte mesaje în care îi spunea elevei că „I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani" sau îi promitea note bune, potrivit unui material realizat de Rise Project.

Ziariştii de la Rise Project mai arată că eleva l-a reclamat şi a cerut să fie mutată la alt liceu, dar cel incriminat, după ce a fost chemat să dea explicaţii conducerii unităţii, a trecut la „represalii“, jignind-o, tot pe Facebook: „căţea în călduri“, „handicapată curvă“, „jigodie ordinară“. Ulterior, pentru aceste invective a avut şi o scuză penibilă: „Era o oră târzie şi am tras singur două damigene de vin (...) deci eram în timpul liber când pot agăţa câte curve vreau“, dar a ţinut să precizeze că nu prea poate fi tras la răspundere, pentru că este cineva: „Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiţie, frate de poliţistă“, a spus cel acuzat, profesorul Cristian Pipirigeanu.

Contactată de sursa citată, directoarea adjunctă a spus că incidentul nu este problema școlii, pentru că eleva e majoră și hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului: „Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara.”

Noua directoare a liceului a spus că nu știa nimic despre incident și că va demera o anchetă, în timp ce profesorul în cauză a refuzat să comenteze subiectul.

După ce povestea a devenit publică, Inspectoratul Școlar Neamț a anunțat că a început o anchetă.

„Am aflat despre această neplăcută situaţie şi le-am spus să procedeze conform regulamentului şcolar. Va fi constituită o comisie de cercetare disciplinară, care va putea dispune sancţiuni în acest caz. La rândul meu, voi anunţa Ministerul Educaţiei“,a declarat profesorul Mihai Obreja, inspector general şcolar în Neamţ.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233