CAMPANIA DE VACCINARE
CONSTANȚA. A început faza a doua a campaniei de vaccinare: bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice, imunizați
Faza a doua de vaccinare a început în Constanța cu imunizarea bătrânilor de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiu. Ajutați de angajați, oamenii au primit cu încredere serul. Odată cu oamenii găzduiți la centru, se va vaccina și personalul. Pentru moment, doar 20 din cei 90 de angajați.
Rezidenții de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța au început vineri vaccinarea anti-COVID. Sunt primii constănțeni imunizați în faza a doua. Înainte de vaccinare, bătrânii și-au dat acordul în scris.
Bătrân: Dar nu simt nimica, nici înțepătura n-am simțit-o
Reporter: Vă e teamă de vaccin?
Bătrân: Nuuu! Păi dacă mi-era teamă mai veneam să mă înscriu?
Constănțean: A fost normal, nicio problemă deosebită.
Reporter: Vă este teamă de acest virus?
Constănțean: Nu! Am încredere în medicina românească.
De vaccinarea de la Căminul de Bătrâni se ocupă o echipă mobilă arondată de la Spitalul Militar Modular de Intervenţie şi Tratament Constanţa. Aproximativ 20 de vârstnici fuseseră imunizați în primele ore ale startului fazei a doua, din cei 116 care își dăduseră acordul.
„Mă bucur că suntem aici astăzi deoarece din 200 - 200 și puțin de beneficiari la căminul acesta, am avut 150 de beneficiari care au fost infectați din martie până acum”, declară Cristina Schipor, director DSP Constanța.
Și personalul s-a îmbolnăvit. Este unul dintre motivele pentru care, deocamdată, prea puțini angajați ai căminului au anunțat că se vor vaccina.
„Momentan 20. Vor trebui să urmeze perioada de după îmbolnăvirea cu acest virus să se poată vaccina. 20 din cât, ca personal? Din 90”, mai spune Cristina Schipor, director DSP Constanța.
Vineri, vaccinarea a mai început și la un cămin de bătrâni din Negru Vodă. De procesul de imunizare s-a ocupat o echipă mobilă din Mangalia. În etapa a doua de vaccinare, pe lângă beneficiarii din centrele sociale, intră și vârstnicii de peste 65 de ani, persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, afecțiuni cardiovasculare cronice ori pulmonare, dar și angajații din domenii esențiale.