dobroge.tv

Live

Primii paşi pentru „Dobrogea Expres”, drumul care face legătura dintre Constanţa, Tulcea şi Brăila. Au fost prezentate patru alternative de traseu

Primii paşi pentru „Dobrogea Expres”, drumul care face legătura dintre Constanţa, Tulcea şi Brăila. Au fost prezentate patru alternative de traseu
15 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Au fost făcuţi primii paşi către realizarea drumului “Dobrogea Expres” care va face legătura între localităţile Constanţa – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila.

Joi, 14 ianuarie, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, administratorul Public Gabriel Monea, împreună cu subprefectul județului Constanța, Ali Șenol, au participat la o primă întâlnire de lucru cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi cei ai proiectantului Asocierea Search Corporation SRL – Elgis Romania SA.

„Prin construirea acestui drum expres cel mai mult va avea de câştigat sectorul turistic al celor două judeţe, Constanţa şi Tulcea. Totodată, acest drum expres va avea un impact major pozitiv asupra creşterii economice din regiune, precum şi a numărului agenţilor economici”, spune Mihai Lupu.

Drumul dintre Constanţa şi Tulcea se parcurge în prezent în aproximativ două ore. Prin construirea drumului expres dintre cele două localităţi, se are în vedere reducerea timpului de călătorie şi implicit a condiţiilor de siguranţă a traficului rutier. În acest sens, au fost prezentate patru alternative de traseu cu lungimi cuprinse între 106 şi 158 km. Valoarea iniţială estimată a contractului este de aproximativ 18 milioane lei.

„Un factor care a împiedicat, până în prezent, mobilitatea urbană, aşa cum am mai spus de multe ori, este reprezentat de plata taxei pe care locuitorii şi turiştii o achită pentru a intra sau ieşi din judeţele Constanţa şi Tulcea. Lucru care nu mi se pare firesc! Această taxă are un impact negativ şi asupra transportatorilor comerciali şi consider că ar trebui eliminată cât de curând posibil. Întâlnirea de astăzi, a fost o primă dezbatere dintr-o serie de sesiuni de lucru, ce se vor concretiza prin construirea Drumului Dobrogea Expres, atât de necesar locuitorilor Dobrogei” , a mai spus Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233