dobroge.tv

Live

Taxa de 50 de bani pentru fiecare ambalaj de plastic, sticlă sau aluminiu cumpărat. Cum se pot recupera banii

14 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că în câteva săptămâni va fi realizat proiectul Hotărârii de Guvern care va introduce o taxă pentru ambalaje, cu scopul de a creşte gradul de reciclare a acestora. Astfel, românii vor plăti în plus pentru fiecare ambalaj de plastic, sticlă sau aluminiu cumpărat, câte 50 de bani, bani ce vor fi recuperați atunci când sunt aduse recipientele înapoi în magazine. Inițiativa Ministerului vine din dorința de a crește gradul de colectare și reciclare a deșeurilor din România.

Acestă garanție se aplică pentru fiecare ambalaj din plastic, aluminiu sau sticlă cu capacitatea de până la trei litri, cu excepția ambalajelor lactatelor. Recipientele pot fi aduse pentru reciclare la orice magazin, urmând ca suma dată pentru garanție să fie înapoiată clientului, fie sub formă de bani, fie sub formă de voucher sau puncte valorice la acel magazin.

"Timpul e scurt, avem presiune uriașă că trebuie să lansăm în 2022 - 1 aprilie e targetul. Vor fi mii de puncte de colectare, trebuie pregătite, autorizate. Să vedem dacă pot fi realizate. Unele reprezintă pericol de incendiu", a explicat Ministrul Mediului.

"O să fie un element de motivare, mai spune Barna. "50 de bani înseamnă foarte mult pentru un ambalaj și sunt convins că se va schimba mult mentalitatea consumatorului față de un asemenea sistem. E absolut normal pentru că vom curăța orașul de gunoi, se adună în mod civilizat, se refolosește. E foarte logic și păcat că nu s-a făcut până acum, dar e binevenit", a mai spus acesta, citat de digi24.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233