dobroge.tv

Live

Florin Cîțu: Încă opt milioane de doze de vaccin Pfizer - BioNTech, solicitate de România

Florin Cîțu: Încă opt milioane de doze de vaccin Pfizer - BioNTech, solicitate de România
12 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Florin Cîțu anunță că România a solicitat Comisiei Europene încă opt milioane de doze de vaccin produs de Pfizer. Dozele fac parte din cantitatea de 200 de milioane de vaccinuri negociate suplimentar la nivel european, susține premierul, potrivit Digi 24.

Informația a fost făcută publică de primul ministru pe o rețea de socializare. În acest context, România va avea peste 20 de milioane de doze de vaccin Pfizer pentru derularea campaniei de imunizare a populației.

Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetățeni care vor să se protejeze astfel de COVID-19.

Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer și contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viață normală.

În plus față de vaccinurile BioNTech /Pfizer, mai avem cele 3.408.215 de doze produse de Moderna și contractate deja de România.

Fiecare persoană vaccinată înseamnă mai multe vieți salvate și un pas în plus câștigat împotriva COVID-19.

#RomaniiTrebuieSaStie”, este mesajul transmis de Florin Cîțu.

Pe lângă vaccinurile Pfizer - BioNTech, mai sunt peste 3,4 milioane de doze produse de Moderna și contractate deja de România. Primele doze de Moderna vor ajunge în țara noastră miercuri, pe 13 ianuarie, potrivit lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România.

Reamintim că Valeriu Gheorghiță a transmis că programările pentru etapa a doua de vaccinare pot fi făcute începând de vineri, 15 ianuarie, de la ora 15:00 -- detalii aici: Valeriu Gheorghiță anunță când începe programarea pentru etapa a doua de vaccinare și cum se procedează

De asemenea, luni, 11 ianuarie, a fost făcută publică lista cu categoriile de persoane care au prioritate în etapa a doua -- detalii aici: 

CAMPANIA DE VACCINARE. S-a stabilit care sunt categoriile de persoane care au prioritate în etapa a doua: lista completă


Sursă foto: Ziare.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233