Valeriu Gheorghiță anunță când începe programarea pentru etapa a doua de vaccinare și cum se procedează

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marți, 12 ianuarie, că a doua etapă de vaccinare va începe în data de 15 ianuarie, iar programarea va putea fi făcută pe platformă, personal, prin medicul de familie, prin serviciile de call-center sau prin direcţiile de asistenţă socială din cadrul primăriilor.
„În ceea ce priveşte modalitatea de programare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie. De la ora 15:00 se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a doua în centrele de vaccinare care vor fi pregătite.Modalitatea de programare va fi pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call-center şi aici ca noutate vom avea un număr unic la nivel naţional – 0214144425, practic, sunând la acest număr apelurile vor fi preluate în cele 42 de call-centere distribuite la nivelul fiecărui judeţ. O altă modalitate de programare, prin Direcţia de Asistenţă Socială din primării sau prin intermediul aparţinătorilor care pot să creeze, să îşi facă cont şi să înscrie până la maxim zece persoane dintre aparţinători, din familie”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.
El a explicat şi cum pot fi programate persoanele cu boli cronice care au sub 65 de ani.
„Pentru persoanele care sunt în evidenţă cu boli cronice sub vârsta de 65 de ani, programarea se face în mod corect prin medicul de familie, dacă persoana respectivă nu are acces la un medic de familie sau nu are medic de familie, se poate face programare prin serviciul de call-center individual, pe pagina web, prin Direcţia de Asistenţă Socială sau la fel prin intermediul aparţinătorilor. De asemenea, pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale programarea se face prin angajator şi, de asemenea, atunci când angajatorul înscrie persoanele pe care le are în angajate sau în contract de prestări pentru acele activităţi esenţiale, beneficiarul poate să îşi stabilească, după ce este validat de angajator, ziua şi centrul unde vrea să meargă să se vaccineze”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.
Valeriu Gheorghiţă a afirmat că pentru etapa a doua vor fi operaţionalizate 750 de centre de vaccinare care vor avea 1.766 de puncte de vaccinare.
“Pentru etapa a doua sunt identificate şi vor fi operaţionalizată 750 de centre, dintre care, aşa cum am spus, circa 100 de centre rămân deja din centrele din unităţile medicale, aceste 750 de centre vor avea circa 1.766 de puncte de vaccinare. Capacitatea maximă este 100.000 de persoane care se pot vaccina în fiecare zi”, a precizat Gheorghiţă.
El a menţionat că dintre acestea 50% din ele vor fi funcţionale din 15 ianuarie, urmând ca toate să fie gata din data de 20 ianuarie.
Sursă foto: gov.ro
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

