dobroge.tv

Live

NEMULȚUMIȚI DE ÎNGHEȚAREA SALARIILOR

Protest inedit al polițiștilor: nu mai dau amenzi, doar avertismente scrise sau verbale

11 ianuarie 2021
Publicitate

Doar avertismente scrise sau verbale vor da, de astăzi, 11 ianuarie, polițiștii. Este forma de protest adoptată de patru sindicate, ca răspuns la decizia Guvernului de a îngheța salariile. Sindicaliștii spun că, dacă nu se respectă legea salarizării, se poate ajunge până în punctul în care să fie asigurate doar urgențele.

Europol, Pro Lex, Diamantul și Decus sunt cele patru sindicate care au semnat un document prin care, de luni, 11 ianuarie, polițiștii vor doar avertismente scrise sau verbale. Este o primă măsură de protest, după ce Guvernul a decis ca salariile să rămână la nivelul din decembrie 2020.

Acolo unde faptele prezintă pericol social se vor lua măsuri, dar marea majoritate a sancțiunilor se vor limita doar la avertisment”, declară Daniel Constantin Avasilvăi, președinte Europol Constanța.

Cu alte cuvinte, polițiștii de la rutieră și ordine publică sunt cei care vor adopta cu precădere această formă de protest. Tot din prima parte a manifestărilor, face parte și decizia ca oamenii legii să facă abstracție de lipsa de personal și să fie mai drastici, chiar dacă cetățenii vor aprecia comportamentul ca fiind exces de zel. A doua etapă de protest vine cu alte măsuri.

Sindicaliștii mai spun că din 18 ianuarie nu vor mai comunica deciziile de carantinare/izolare și nu vor mai verifica persoanele asupra cărora sunt impuse aceste măsuri.

Tot de la această dată, polițiștii nu vor mai face orele suplimentare și vor refuza să asigure permanența de la domiciliu, în afara orelor de program, se arată în documentul semnat de reprezentanții celor 4 sindicate. Cererile oamenilor legii li se par îndreptățite constănțenilor.

Sunt în stradă toată ziua, au de-a face cu fel de fel de oameni, sunt și jigniți”, spune un constănțean.

Normal că le este greu, mai ales cu virusul ăsta”, spune constănțeancă.

A treia formă de protest ar urma să fie aplicată din 25 ianuarie. De la această dată vor fi asigurate doar urgențele, spun sindicaliștii.

Se va ajunge până la blocarea activităților, adică, în final, dacă guvernanții nu înțeleg că s-a făcut o mare nedreptate polițiștilor, că nu cerem nimic în plus. Noi am cerut doar să se respecte legea”, mai spune Daniel Constantin Avasilvăi, președinte Europol Constanța.

Manifestările oamenilor legii ar urma să se încheie cu un protest în fața Ministerului Afacerilor Interne. Doar în momentul în care se va elimina inechitatea reprezentată de înghețarea salariilor ar urma să înceteze formele de protest ale polițiștilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233