dobroge.tv

Live

Uniunea Europeană, acord cu Pfizer-BioNTech pentru achiziționarea a 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin

Uniunea Europeană, acord cu Pfizer-BioNTech pentru achiziționarea a 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin
08 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Uniunea Europeană a încheiat un acord privind achiziția a 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID, furnizat de companiile Pfizer-BioNTech. Astfel, se va dubla cantitatea deja comandată, a transmis vineri, 8 ianuarie, preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, scrie news.ro.

În acest moment, avem acces la 300 de milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer. Vestea bună este că am ajuns la un acord cu BioNTech/Pfizer pentru a lărgi acest contract. Prin noul acord, putem achiziţiona în total până la 300 de milioane de doze suplimentare” de vaccin, a anunţat von der Leyen.

Se preconizează o comandă fermă de 300 de milioane de doze suplimentare ale vaccinului dezvoltat de către companiile Pfizer-BioNTech, cu o opţiune suplimentară de 100 de milioane de doze, precizează într-un comunicat Comisia.

Acest lucru ar permite achiziţionarea a până la 600 de milioane de doze din vaccinul autorizat la 27 decembrie, în contextul în care o lentoare a campaniilor de vaccinare în statele membe ale Uniunii Europene (UE) este dur criticată.

UE a semnat contracte cu şase producători de vaccin, şi anume Pfizer-BioNTech, dar şi cu grupul suedezo-britanic AstraZeneca, grupul american Johnson&Johnson, alianţa franco-britanică Sanofi-GSK, compania germană CureVac şi compania americană Moderna.

Prin cele două vaccinuri autorizate, ne-am asigurat o cantitate de doze care ne permite să vaccinăm 380 de milioane de europeni, adică 80% din populaţie, iar alte vaccinuri vor urma în săptămânile şi lunile viitoare”, a anunţat preşedinta Comisiei.

Portofoliul UE de vaccinuri permite să se obţină „2,3 miliarde de doze de vaccin, ceea ce mai mult decât suficient în vaccinarea întregii populaţii”, subliniază Ursula von der Leyen.


Sursă foto: Playtech.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233