dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Amenzi de peste 1.000.000 de euro, date de ITM pentru muncă nedeclarată, în anul 2020

CONSTANȚA. Amenzi de peste 1.000.000 de euro, date de ITM pentru muncă nedeclarată, în anul 2020
07 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a desfășurat acțiuni de verificare și control, a societăţilor comerciale, care își desfășoară activitatea pe raza judeţului Constanţa.

Controalele au avut ca obiectiv principal identificarea și combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale din legislaţia muncii.

Pe tot parcursul anului s-au desfășurat Campanii de control organizate la nivel național, pe domenii de activitate, cât și acțiuni de control organizate la nivel local în colaborae cu reprezentanți ai Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, Jandarmeria Constanta, Serviciul IMIGRĂRI, Direcția Antifraudă 2 Constanța, D.S.V., OPC, etc.

Rezultatele activității de control în domeniul relațiilor de muncă:

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciul Control Relaţii de Muncă au verificat în anul 2020 un număr de 3088 agenți economici dintre care 886 au fost sancționați. Au fost aplicate 631 amenzi în valoare de 6.560.600 lei și 255 de avertismente.

Au fost depistate 271 de persoane care munceau fără forme legale la 152 angajatori, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 5.170.000 lei.

În urma verificărilor au mai fost depistați 8 angajatori care foloseau copii minori, fără a respecta regimul de lucru al minorilor, pentru care a fost sesizat Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța.

În acest an, au fost înregistrate și soluționate un număr de 1413 sesizări ale cetățenilor cu referire la: concedieri abuzive, neplata drepturilor salariale, neplata orelor suplimentare, nerespectarea timpului de lucru si de odihna, neacordarea concediilor de odihna, refuzul angajatorului de-a îndeplini măsurile dispuse în urma controlului, refuzul angajatorului de-a elibera documentele solicitate de salariați, nerespectarea programului de lucru și altele.


Sursă foto: Gazeta de Năvodari

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233