dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Înalt Prea Sfințitul Teodosie, baie de mulțime la finalul slujbei din Portul Tomis

CONSTANȚA. Înalt Prea Sfințitul Teodosie, baie de mulțime la finalul slujbei din Portul Tomis
06 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

La finalul slujbei de Bobotează, oficiată miercuri, 6 ianuarie, în Portul Tomis, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a cerut înlăturarea gardurilor de protecție pentru a putea face baie de mulțime.

După ce au primit sticlele cu agheasmă, credincioșii s-au îngrămădit pentru a ajunge cât mai aproape de Arhiepiscop, care a fost complet înconjurat de oameni.

La slujba de Bobotează oficiată miercuri, 6 ianuarie, au participat mii de credincioși care s-au strâns în Portul Tomis din Constanța. Cu toate acestea, oamenii au uitat de regulile aflate în vigoare. Masca de protecție nu le lipsea însă, distanțarea socială a rămas la nivel de recomandare din partea autorităților. Credincioșii se îngrămădeau pentru a ajunge cât mai aproape de gardul de protecție ce-i despărțea de Arhiepiscopul Tomisului și soborul de preoți ce oficiau ceremonia.

ÎPS Teodosie declara luni, 4 ianuarie, într-o conferință de presă că va transmite credincioșilor să respecte măsurile impuse de autorități, însă acest lucru nu s-a întâmplat în timpul slujbei: „Tocmai de aceea, am pregătit, ca în fiecare an, Boboteaza. Vom face procesiune în Portul Tomis, unde este foarte larg, ca oamenii să nu stea înghesuiți. Le dăm și toate instrucțiunile, invit și Jandarmeria și Poliția să fie printre oameni, să păzească toate regulile

Conform Jandarmeriei, în spațiul special amenajat s-au aflat aproximativ 2.500 de credincioși, cu toate că Arhiepiscopul spera ca prezența să se ridice la 10.000.

Să fie 10.000, ca și altă dată. De ce să fie restricții? Doar să stea mai la distanță. Nu vor mai sta unul lângă altul. Dar loc pentru 10.000, avem”, spunea ÎPS Teodosie luni, 4 ianuarie.

De asemenea, în momentul în care sticlele cu agheasmă au fost împărțite, credincioșii s-au îngrămădit pentru a se asigura că pun mâna pe cel puțin o bucată. Cu toate acestea, mulți dintre ei nu s-au limitat la una, îndesând în plase câte sticle apucau.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233