dobroge.tv

Live

Alexandru Muraru, deputat PNL: Voi propune înființarea unei comisii speciale de anchetă în Parlament pentru Televiziunea publică și Radioul public

Alexandru Muraru, deputat PNL: Voi propune înființarea unei comisii speciale de anchetă în Parlament pentru Televiziunea publică și Radioul public
03 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Deputatul PNL Alexandru Muraru susține că va cere înființarea în Parlament a unei comisii speciale de anchetă pentru Televiziunea publică, dar și pentru Radioul public, el considerând că situația din cele două instituții trebuie urgent investigată, scrie news.ro.

Alexandru Muraru afirmă, într-un comunicat de presă, că „tot ce s-a întâmplat la cele două servicii publice de media în ultimii ani trebuie anchetat în detaliu, prin intermediul unei comisii de anchetă parlamentară înființată în acest scop”.

Situația din ultimii ani din televiziunea și radioul public trebuie urgent investigată oficial. Ceea ce s-a întâmplat la cele două servicii publice de media în ultimii ani trebuie anchetat în detaliu, prin intermediul unei comisii de anchetă parlamentară înființată în acest scop. Conform regulamentului Camerei Deputaților acest lucru trebuie demarat de minim 50 de deputați din două grupuri parlamentare. De aceea, voi propune de îndată înființarea acestei comisii”, afirmă deputatul PNL Alexandru Muraru.

El consideră că la cele două instituții media au existat „numeroase derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, știri și acțiuni sistematice croite pentru a proteja PSD și pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSD și de instigare a populației pentru nerespectarea măsurile de protecție împotriva Covid 19”.

Contextul declarației

Declarația deputatului Alexandru Muraru are la bază emisiunea transmisa de postul public de televiziune cu ocazia Revelionului. În noaptea dintre ani, începând cu ora 23:00, TVR a derulat o emisiune intitulată „Revelion la mine acas” cu Mugur Mihăescu și alte persoane cunoscute. Spectacolul TVR a conținut momente vulgare și ironii la adresa autorităților și a celor care respectă măsurile anti-COVID.

Aproape de miezul nopții, Mugur Mihăescu a intervenit: „Doamnelor și domnilor, breaking news! Nici în noaptea de Anul Nou nu suntem lăsați, de la Cotroceni vorbește ăla. Știți voi…”. Rolul președintelui Klaus Iohannis a fost jucat de actorul George Tănase.

2020 a fost un an al încercărilor, în sensul în care fiecare a încercat să se descurce cum poate. Unii au agonisit, alții nu. Unii au mâncat, alții nu. Ne-am petrecut toți anul închiși. Anul 2021 va fi Anul Bivolului în calendarul chinezesc. Sau Anul Boului în calendarul românesc. Tre să fii tare bou să mai stai închis în casă!”, spunea George Tănase, în rolul președintelui Klaus Iohannis.

De asemenea, Dorina Rusu, membră în Consiliul Național al Audiovizualului, acuză TVR că a transmis un „spectacol grotesc” de Revelion și că a instigat la nerespectarea regulilor de protecție anti-coronavirus. Aceasta a afirmat într-un comunicat de sâmbătă, 2 ianuarie, că „în noaptea de Revelion, televiziunea publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust și pe cele ale bunului-simț, ci și legislația audiovizualului”, citează Adevărul.


Sursă foto: Știri pe surse

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233