dobroge.tv

Live

Doi alpiniști, o femeie și un bărbat, au fost găsiți morți de către salvamontiști în Munții Bucegi

Doi alpiniști, o femeie și un bărbat, au fost găsiți morți de către salvamontiști în Munții Bucegi
03 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Doi alpiniști, o femeie și un bărbat, au fost gătiți morți sâmbătă, 2 ianuarie, în masivul Bucegi de către salvamontiștii din Bușteni și Prahova, scrie Adevărul.

Femeia a căzut în seara de sâmbătă, 2 ianuarie, în zona Brâna Mare a Morarului, din Munții Bucegi. Însoțitorul acesteia a cerut ajutorul însă, cel mai probabil, în încercarea de a o ajuta pe aceasta, a căzut și el.

Acțiune deosebit de dificilă, aflată în desfășurare, în Bucegi. Un apel 112, recepționat de către Dispeceratul Salvamont Prahova, ne anunța că o alpinista a căzut din Brâna Mare a Morarului, înspre Valea Cerbului. O echipă de prim răspuns, formată din trei salvatori montani, se deplasează spre locul accidentului, pentru a evalua starea victimei și a acorda primul ajutor medical, dacă este cazul. Echipa de sprijin, formată din opt salvatori montani, va veni în ajutorul primei echipe, asigurând transportul victimei și recuperarea celui ce a anunțat accidentul.

Vom reveni cu amănunte.”, a scris Salvamont Prahova pe o rețea de socializare.

Însă, salvamontiștii au venit cu o completare postării inițiale, anunțând vestea tragică: „Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde, din păcate, au găsit două persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată și a căzut și el.

Fata va fi coborâtă în această noapte, iar băiatul mâine”, a transmis Salvamont Prahova.

Salvamontiştii au anunţat că au intervenit, sâmbătă, 2 ianuarie, la 66 de solicitări, cele mai multe fiind pentru formaţiunile din Lupeni şi Predeal.

S-au mai primit 51 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre starea pârtiilor din domeniile schiabile”, au mai transmis salvamontiştii, citați de Adevărul.


Sursă foto: Facebook Salvamont Prahova

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233