dobroge.tv

Live

REVELION. Ce rişti dacă faci o petrecere cu mai multe persoane la tine acasă

REVELION. Ce rişti dacă faci o petrecere cu mai multe persoane la tine acasă
31 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Revelionul din acest an vine cu restriciţii. Deşi foarte mulţi români au închiriat vile şi apartamente în marile oraşe pentru a sărbători trecerea dintre ani alături de prieteni, petrecerile sunt interzise.

Autorităţile au declarat că nu vor intra peste oameni, în locuinţe, dar poliţiştii pot da amenzi pentru tulburarea liniştii publice. Participanţii ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, iar proprietarii acestor vile cu până la 10 mii de lei. Singura variantă acceptată de autorităţi este închirierea unei locuinţe doar pentru membrii unei familii.

Petreceri nu vor fi nici la restaurante, acolo unde funcţionează. În zonele unde sunt sub 1,5 cazuri de covid la mia de locuitori, localurile sunt deschise, la interior, cu o capacitate de 50 la sută, iar între 1,5 şi 3 cazuri, la o capacitate de 30 la sută. Patronatele din industria ospitalităţii cer prelungirea programului de Revelion, până la 1 noaptea.

În noaptea de revelion, regulile vor rămâne aceleaşi: nu mai mult de 6 persoane la o masă, o distanţă de 2 metri între mese, iar dansul este interzis. În plus, masca rămâne obligatorie.

Deplasările sunt permise doar până în ora 23:00

Țara noastră se află în continuare înstare de alertă , iar deplasările sunt interzise după ora 23:00. Doar în cazuri excepționale se poate circula după această oră, dar cu declarație pe propria răspundere.

Art. 4 - (1) În toate localităţile din România, se propune interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23:00 - 5:00.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23:00 - 5:00 pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233