dobroge.tv

Live

Noul An va aduce noi scumpiri: prețul benzinei, al motorinei și al țigărilor va crește

30 decembrie 2020
Publicitate

Noul an aduce noi scumpiri. Prețul benzinei și al motorinei va crește cu șase bani pe litru de la 1 ianuarie, din cauza modificărilor taxelor. Accizele la carburanți se ajustează la începutul fiecărui an, potrivit prevederilor legale. Vestea nu îi bucură pe șoferi, care se plâng deja că și așa au venituri mai mici din cauza pandemiei.

Șoferii vor scoate mai mult din buzunar pentru carburanți din prima zi a anului viitor. Majoritatea conducătorilor auto sunt nemulțumiți în general de scumpirile anunțate pentru 2021, dar și pentru faptul că vor plăti mai mult atunci când vor alimenta. Domnul Marcel este taximetrist și spune că pentru el și pentru sectorul în care lucrează, se va simți această majorare.

Se scumpesc toate. Se scumpește energia, se scumpesc gazele, se scumpesc carburanții și de aici ce pleacă? Totul, nu? Normal că ne afectează, pe toată lumea afectează. Chiar dacă direct sau indirect. Prețurile deja au început să crească și tot o să mai crească. Asta e viața”, spune domnul Marcel.

Nemulțumirea este împărtășită de alți șoferi.

Scumpe. Toate o să le scumpească, nu e o noutate asta că le scumpește. O să fie greu, foarte greu”, spune un constănțean.

Reporter: Ce părere aveți de această majorare?

Șofer: Normal că o părere nu prea bună, dar asta este, ce să facem.

Reporter: Momentan sunteți mulțumit de prețul pe care îl plătiți pe prețul de carburant?

Șofer: Nu. S-ar putea și mai mic.

Pentru benzina cu plumb, nivelul accizei creşte cu 63 de lei, pentru benzina fără plumb crește cu aproximativ 54 de lei, iar pentru motorină, acciza se majorează cu 49 de lei.

Creșterea de preț apare ca urmare a modificărilor privind nivelul accizelor la început de an.

Tot ca urmare a creșterii taxelor, se vor scumpi și țigările. Nivelul accizei va crește în două etape, cu 5,6% până la 1 aprilie. Astfel că, un pachet de țigări va costa cu 24 de bani mai mult de la 1 ianuarie și cu 60 de bani mai mult de la 1 aprilie.

Deși accizele cresc, prețul carburanților este, în prezent, mai mic cu un leu față de luna decembrie a anului trecut. La acest moment, prețul unui litru de benzină este de aproximativ 4,6 lei, iar cel de motorină este 4,7 lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233