dobroge.tv

Live

Anul 2020 prin ochii jurnaliștilor Dobrogea TV: „Am văzut lacrimi, durere și disperare în ochii multor constănțeni”

30 decembrie 2020
Publicitate

A fost un an al încercărilor și provocărilor pentru jurnaliștii de la Dobrogea TV. Fiecare reporter, cameraman sau prezentator a contribuit în mod egal pentru ca cele mai proaspete știri să ajungă în casele dumneavoastră. Au îmbrăcat costume de protecție, au mers în focarele pandemiei și v-au adus cele mai noi informații despre criza sanitară provocată de COVID-19. Cum a fost anul 2020 pentru ei, vă prezentăm în materialul următor.

Meseria de jurnalist nu este deloc una ușoară, ci este chiar solicitantă și plină de dinamism. În fiecare zi aduce noi și noi provocări. Anul acesta, pandemia de coronavirus și-a pus amprenta și pe viața jurnaliștilor de la Dobrogea TV.

2020 a fost anul în care lumea s-a transformat complet în doar câteva zile. A fost un an nebun care cu siguranță va rămâne în istorie. A fost un an dificil, plin de încercări și provocări chiar și pentru noi jurnaliștii. Am văzut lacrimi, durere și disperare în ochii multor constănțeni. Pentru mine a fost și un an în care am învățat că fiecare dintre noi ar trebui să apreciem mai mult timpul petrecut alături de cei dragi și să ne bucurăm de orice moment din viața noastră indiferent de cât de nesemnificativ ar fi el”, declară Denisa Apostol, prezentator Știrile Dobrogea TV.

Am văzut oameni speriați, am văzut oameni resemnați dar am văzut și oameni luptători care nu se dau bătuți așa ușor. Oamenii au învățat să trăiască cu acest virus, în mare parte au respectat regulile i au cooperat cu ceea ce li s-a spus. Cel mai important este că oamenii au învățat să se bucure de lucruile care contează cu adevărat”, declară Roxana Dumitrică, reporter Dobrogea TV.

Noi aici la Dobrogea TV am început să realizăm materiale când încă nu aveam niciun caz confirmat la noi în țară. Am făcut diverse interviuri cu români stabiliți în alte țări unde acolo ajunsese virusul și ceea ce ne spuneau oamenii de acolo, cum ne explicau situația de unde ei erau stabiliți mi se părea pur și simplu incredibil și nu mă gândeam că o să ajungă și la noi în țară”, declară Mihaela Moroiu, reporter Dobrogea TV.

De fiecare dată când ieșeam pe ușă, soțul îmi amintea „Ina, ai grijă! Poartă mască! Avem un copil acasă!” și uite că am respectat toate măsurile de protecție și țin cont de ele în continuare și totul a fost ok”, declară Ina Popescu, reporter Dobrogea TV

Regulile și restricțiile impuse de pandemie au fost respectate cu strictețe de fiecare dintre noi. Măștile și mănușile de protecție au devenit indispensabile muncii în teren.

Mă gândeam cum ar fi ca noi să nu putem ieși pe stradă, cum ar fi să fim obligați să purtăm mască mănuși să stam departe de cei dragi. Țin minete că în nici în două săptămâni a fost instituita starea de urgență în România”, declară Mihaela Moroiu, reporter Dobrogea TV.

Nu doar autoritățile au fost cele care au transmis măsurile pe care oamenii au fost și sunt nevoiți să le respecte, ci și noi.

Pe durata stării de urgență, reporterii, cameramanii și prezentatorii de știri au lucrat în ture. Și chiar dacă au stat acasă, au găsit diferite modalități pentru a reuși să vă aducă toate informațiile necesare.

Situația a impus ca de pe 13 să intrăm cu toții în izolare. Mă bucur că toate echipa mărită de aproape cinci ori a reușit să treacă cu bine și s-a adaptat la noul regim de lucru hibrid: când acasă, când la birou, când pe teren. Să fim sănătoși și la anul că vom reuși să trecem peste tot ce va veni”, declară Alin Vintilă, administrator Dobrogea TV.

Jurnalismul înseamnă printre altele și interacțiunea cu oamenii de rând, cu autoritățile și prezența fizică la locul evenimentelor. Însă din cauza măsurilor, toate acestea de multe ori au fost imposibil de realizat.

Anul 2020 a fost un an destul de surprinzător. A debutat cu pandemia de coronavirus și noi jurnaliștii am încercat să le aducem informații oamenilor care să-i ajute, Începând de la măsurile de protecție împotriva coronavirusului, până în momentul de astăzi când a venit vaccinul în care ne punem speranțele ca va eradica această pandemie”, declară Alina Mitrache, prezentator de știri Dobrogea TV.

Pentru 2021 le dorim tuturor telespectatorilor noștri un an liniștit, o viață normală și multă sănătate. Nu uitați, respectați regulile și aveți grijă de voi și cei dragi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233