dobroge.tv

Live

Vergil Chițac: Impozite majorate cu până la 400% pentru cei care au în administrare proprietăți aflate în paragină

28 decembrie 2020
Publicitate

Proprietarii care au clădiri în paragină vor scoate mai mulți bani din buzunar. Aceștia vor plăti impozite de până la cinci ori mai mari. Cinci clădiri aflate într-o stare avansată de degradare vor fi supra impozitate. Printre acestea se numără Casa cu Lei și Vila Regală din Mamaia. Toate cele cinci proiecte privind majorarea impozitului cu 300% respectiv 400% au fost adoptate în unanimitate în cadrul ședinței de Consiliul Local de luni, 28 decembrie.

„E o baterie de cinci Hotărâri de Consiliu Local care sunt consecutive și au același obiect, adică supra impozitarea unor clădiri neîntreținute. Dacă punctajul degradat este până la 30% nu i se aplică o supra impozitare. Dacă este între 30-60%, înseamnă 300%. Între 60-80% înseamnă 400%, peste 80% înseamnă 500%.

Avem un cadru legal care ne permite să luăm măsuri ca să regenerăm urbanistic orașul. Voi face un grup de lucru și vom inventaria toate clădirile care sunt în situația asta. Din punctul meu de vedere clădirile reprezentând patrimoniu istoric sunt prioritare. Urmează tot ceea ce se întâmplă în Peninsulă. De la Peninsulă mergem până la Ferdinand. Cei care achiesează și vor să disponibilizeze o sumă importantă pentru reparația clădirilor pot fi scutiți pentru o perioadă determinată de plata impozitului pe aceste clădiri”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233