dobroge.tv

Live

Un bătrân și-a petrecut sărbătorile pe o targă în spital: medicii vor să-l externeze, dar familia refuză să-l ia acasă

Un bătrân și-a petrecut sărbătorile pe o targă în spital: medicii vor să-l externeze, dar familia refuză să-l ia acasă
28 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Familia unui bătrân în vârstă de 83 de ani refuză să-l ia acasă după ce a fost internat la Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași. Astfel, acesta și-a petrecut Crăciunul pe o targă a Unității de Primiri Urgențe.

Un bărbat de 83 de ani, cu domiciliul în Iaşi, a fost trimis cu ambulanţa acasă după ce a fost consultat de chirurgul de gardă, dar familia a refuzat să îl reprimească. De pe data de 23 decembrie îl ţinem pe o targă în UPU, îi dăm mâncare şi apă şi ne zbatem să îi găsim un loc. Lucruri pe care nu ar trebui să le facă nimeni din Urgenţă. Nu avem unde să îl dăm, iar familia nu îl primeşte, astfel că acesta şi-a petrecut Crăciunul la noi", a declarat, pentru AGERPRES, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Bărbatul locuiește la o casă din municipiul Iași alături de soția sa, care suferă de demență și de alte rude. În urmă cu câteva zile, acesta a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu anemie și mai multe afecțiuni digestive.

Pe 23 decembrie, după ce a fost tratat, reprezentanţii spitalului l-au externat pe bătrân şi au cerut ajutorul unei ambulanţe pentru ca acesta să fie trimis acasă. Ajunşi la domiciliu, cadrele medicale s-au lovit de refuzul familiei de a-l primi pe acesta, scrie Adevărul.

Am sunat familia de nenumarate ori, nimeni nu doreşte să îl preia din spital, să îl îngrijească. Am anunţat prin adresă Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi, Poliţia, Unităţile de Asistenţă Medico- Socială din judeţul Iaşia, am sunat la Spitalul Pascani- Sectia de Ingrijiri Paleative, dar ni s-a spus că nu sunt locuri”, au transmis reprezentanţii spitalului, conform sursei citate.

Bătrânul şi-a petrecut zilele de Crăciun în spital, pe o targă de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Acolo, a primit de la cadrele medicale apă şi mâncare.


Sursă foto: G4Media.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233