dobroge.tv

Live

Medicul Adrian Marinescu, despre prima persoană care va primi vaccinul antiCOVID: „Va fi și o surpriză”

Medicul Adrian Marinescu, despre prima persoană care va primi vaccinul antiCOVID: „Va fi și o surpriză”
25 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Doctorul Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din Capitală, a declarat pentru Digi 24 că totul este pregătit pentru ca începutul vaccinării din România să se desfășoare conform procedurilor. În ceea ce privește cine va fi primul român din țară vaccinat, el a spus că va fi o surpriză.

Faptul că la Matei Balș se întâmplă în primul rând, cred că pleacă de la acea experiență bogată. Primul pacient cu infecție SAR-CoV-2 a fost tratat aici”, a precizat el pentru sursa citată.

Medicul a spus că duminică, 27 decembrie, vor fi imunizate peste 50 de cadre medicale: „Toți cei care și-au dorit, cam peste 50, cei care au dorit să se vaccineze în ziua de 27. Sunt niște liste cu împărțirea până pe 31. Pe 27 abia aștept să fiu o persoană vaccinată.”

Adrian Marinescu a precizat că încă nu a fost stabilit cineva fi prima persoană care va fi vaccinată: „Încă se discută, va fi și o surpriză. Important e că se întâmplă”.

Medicul a mai spus că vaccinarea este extrem de importantă, deoarece „a fost o perioadă extrem de grea, toți ne dorim să ajungem la acea normalitate într-un timp cât mai scurt. Fără vaccinare e greu să reușim să facem acest lucru fără pierderi”.

A fost obținut într-un timp scurt vaccinul, dar s-a obținut un vaccin cât se poate de sigur. Din datele pe care le avem acum sunt mai puține reacții adverse decât la majoritatea vaccinurilor de pe piață. E vorba de eficiență, peste 90-95%”, a subliniat dr. Adrian Marinescu pentru sursa citată.

S-a obținut într-un timp scurt, pentru că vorbim de condiții speciale de pandemie, unde tot ce înseamnă resurse au fost folosite pentru obținrea acestui vaccins și există o experiență bogată cu virusuri din aceeași familie. În felul asta a fost posibil”, a mai spus el.

Întrebat ce se poate întâmpla dacă o persoană ratează rapelul, adică a doua doză de vaccin, medicul a răspuns: „Cu siguranță e eficient, dar nu în aceeași măsură în care am avea două administrări”.


Sursă foto: Bzi

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233