dobroge.tv

Live

Primele 10.000 de doze de vaccin antiCOVID au ajuns în țară! Raed Arafat: „Asistăm la un moment istoric”. VIDEO

Primele 10.000 de doze de vaccin antiCOVID au ajuns în țară! Raed Arafat: „Asistăm la un moment istoric”. VIDEO
25 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat vineri, 25 decembrie, după ce primele 10.000 de doze de vaccin antiCOVID au ajuns în țară prin Vama Nădlac 2, că asistăm la un moment istoric, dar acest lucru nu înseamnă că problema s-a rezolvat.

Asistăm la un moment istoric ce arată că lumea a găsit o soluție, începem să o aplicăm, vedem cum UE împreună a reușit să nu dezamăgească cetățenii UE. Așa cum a intrat în spatele nostru primul camion cu vaccin, așa au intrat în toate țările UE. A fost un efort imens la care au participat toate țările UE. Pentru noi ce înseamnă acest lucru? Este o speranță, este lumina de la capătul tunelului, dar, atenție, asta nu înseamă că problema s-a rezolvat! Este abia un început care va avea un impact”, a declarat Raed Arafat.

Alături de Arafat s-a aflat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, care și-a exprimat bucuria pentru interesul manifestat față de vaccin și a precizat că se estimează ca următoarea tranșă să sosească în 28 decembrie, dar că se va ști sigur cu două zile înainte. Conform lui Gheorghiță, în fiecare săptămână vor ajunge 140 - 150 mii de doze în România, scrie news.ro.

Este ziua în care primim prima tranșă simbolică de 10,000 de doze și care vor ajunge mâine la Cantacuzino. Este alocată pentru personalul medical din primele 10 spitale aflate în linia întâi. Mă bucur că există interes pentru acest vaccin, că există dezbatere. Toate aceste lucruri ne obligă și ne motivează”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Mașina care transportă vaccinurile se îndreaptă către București, fiind escortată de polițiști și de jandarmi. Sâmbătă, 26 decembrie, dozele de vaccin vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Vaccinarea începe duminică, 27 decembrie, în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva SARS-CoV-2, menționează sursa citată.


Sursă foto/video: Facebook Guvernul României

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233